Stinswier bij Inhemren

Noomen: “Bij Inhemren, vlak ten zuiden van het dorp, wordt in 1718 en in 1850 een stinswier aangegeven. Dat hier een stinswier heeft gestaan komt overeen met de vermelding door Jancko Douwama aan het begin van de 16de eeuw dat hier een schoen huis was, ende oock wal genoech starck; een van de zusters van oude Onne van der Cappelle, de stamvader van de Oenema’s was daar ingetrouwd. Het huis zou door Albrecht van Beieren rond 1400 zijn ingenomen. Upcke van Burmania vermeldt in zijn grote genealogische handschrift dat in het begin van de 15de eeuw Hapke in Hem trouwde met Epe NN; hun dochter Iouk zou Inhemren door haar huwelijk met Ulke Douma aan de Douwema’s hebben gebracht. Hun zoon Sicke noemde zich zowel Douma als Inhem(st)ra.”

Pagina delen:  


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Stinswier bij Inhemren kunt vinden.

Pin Minicamping de Greidhoeke

  Britswerd

Kamperen op het Friese platte land op een mooie rustige groene camping, bestaande uit 12 ruime plaatsen van ongeveer 100 m2 per plaats, allen voorzien van elektriciteit. Centraal gelegen bij Sneek, Franeker , Leeuwarden...


Meer info

Pin B&B ZAZZA

  Raerd

Bed & Breakfast ZAZZA in Raerd. Op en top gastvrijheid midden in de Friese natuur.


Meer info

Pin B&B ZAZZA

  Raerd

Bed & Breakfast ZAZZA in Raerd. Op en top gastvrijheid midden in de Friese natuur.


Meer info

Pin Bed & Breakfast Gibbeflecht

  Mantgum

Welkom in het groene hart van Friesland. In Mantgum, een mooi dorp aan de spoorlijn Leeuwarden-Sneek-Stavoren, vindt u onze Bed & Breakfast met één ruime tweepersoons gastenkamer met privé badkamer en een ontbijtkamer op...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.