Tietema

Noomen: “Een tak van de sinds 1487 in het nabije Elahuizen genoemde familie Tietema vestigde zich in de 16de eeuw te Harich.”
“Eind 15de eeuw leefde in Harich namelijk olde Sascker Hylckema, nobilis in Harig. (…) Een dochter van olde Sasker in Harich, Bauck Hylckema, trouwde met Idts Tjercksz Hannema van Bakhuizen; hun dochter Rinck trouwde met Meyne van Tietema, kleinzoon van de in 1487 in Elahuizen genoemde Hans Parckez. Aannemelijk is dat hij zo het oude Hylckema-huis te verkreeg.”
“Van een andere dochter van Meyne, Idtscke, werd rond 1590 gezegd dat zij en haar tweede man, Wybren Reinz van Balk, wonen tho samen op Tetema staten op Harich, ’t welck is een costel regement.”
“De kaarten van Schotanus van 1664 en 1718 geven Titema ten zuiden van de kerk aan, direct ten westen van de pastorie. Ook op de kaart van Eekhoff van 1854 wordt Titema daar aangegeven, op een toen en 1832 onbehuisd perceel.”

Pagina delen:  


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Tietema kunt vinden.

Pin Herberg Boswijck

  Wijckel

Gelegen tussen de Friese Meren en de bossen van Gaasterland, biedt Herberg Boswijck u een mooie uitvalsbasis voor een actieve dag in de natuur. In het nabijgelegen Balk kunt u terecht om te winkelen...


Meer info

Pin B&B MID83

  Woudsend

MID 83 is een nieuwe bed & breakfast locatie in het hartje van het watersportdorp Woudsend. Wij bieden ruime- en luxe kamers met een heerlijk 2 persoonsbed, eigen badkamer, internet aansluiting (vast en Wifi),...


Meer info

Pin Chinees-Indisch restaurant

  Balk

Chinees-Indisch restaurant “Golden River” is in 1978 geopend en wordt sindsdien met liefde gerund door de familie Chiu en haar personeel. U kunt op alle dagen van het jaar vanaf 11:00 uur ’s ochtends...


Meer info

Pin Bij de Luts eten en drinken

  Balk

Een gezellig Hollands Restaurant waar u op u gemak kunt genieten van een kop koffie, een borrel, een lunch of een avondje heerlijk dineren. Ook voor groepen hebben we interessante arrangementen. Kom gezellig eens...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.