Tzigera te Medwerd

Noomen: “Tzigera state ontleende zijn naam aan een oude gelijknamige familie. Evenals Bolta en Bauwerda in Holwerd betreft het een reeds in de 15de eeuw opgegeven hoofdelingenpositie. In contemporaine bronnen komt het slechts als pachtgoed voor. Blijkens de naam van de pachter Gerleff Thiegera in 1511 werd toen de naam Thiegera, Tiegera of Tyegera guedt te Medwert (1543) reeds gebruikt. In 1700 heette het Tygra, in 1850 Tygera. In de eerste helft van de 15de eeuw woonde hier Epe Tzigera, gehuwd met Bauck Ingia.”
“De boerderij onderscheidde zich op kaarten niet door de aanwezigheid van een wier of een brede gracht. Van Tzigera bestaan geen oude afbeeldingen. Op de kaarten van Schotanus (1664, 1718) draagt het geen naam.”

Pagina delen:  


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Tzigera te Medwerd kunt vinden.

Pin B&B De Koesfabriek

  Dokkum

Sfeervolle bed and breakfast met de faciliteiten van een appartement. Gevestigd in het pand anno 1600 van de oude drukkerij van de Nieuwe Dockumer Courant. Aan de rand van het centrum. Eten, winkelen, supermarkt,...


Meer info

Pin Hotel-restaurant It Posthûs

  Burdaard

Hotel-Restaurant It Posthûs is een À la carte restaurant en hotel met zeven kamers.Terras op de Dokkumer EE aan de Elfstedenroute in Birdaard. Zaalaccomodatie vanaf tien personen tot en met 150 personen.


Meer info

Pin Bij De Pastorie

  Reitsum

B&B Bij De Pastorie bij Dokkum. Prachtige B&B met volledige privacy! Eigen entree, twee slaapkamers, woonkamer met keukentje. Ontbijt wordt bij u in het appartement geserveerd. De kids kunnen heerlijk spelen in de grote...


Meer info

Pin Camping zwanenburg

  jislum

Zoekt u rust ruimte en gezelligheid, dan bent u bij ons aan het juiste adres. wij hebben een klein speel/vismeertje van 170cm diep en 3ha bos. Ook is er een kantine aanwezig en in...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.