Verhalenkamer van Stichting Dam Jaarsma

Boek nu!

Dam Jaarsma (1914-1991) is Nederlands grootste verhalenverzamelaar ooit. Hij verzamelde – in zijn eentje op de fiets vanuit Eastermar – 17.000 volksverhalen.

In de Verhalenkamer in het voorhuis van een oude boerderij uit 1795 in Eastermar zijn volksverhalen uit de Friese Wouden te beluisteren, te zien en te lezen, in het Fries en in het Nederlands.

De Verhalenkamer is ook zeer geschikt voor de ontvangst van kleine groepen, bijvoorbeeld een familie-uitje. Leuk met een verhalenverteller, al dan niet afgewisseld met muziek.

Ook kunt u uw bezoek combineren met een interessante dorpsrondleiding met verhalen, anekdotes en historische informatie over Eastermar en over de grote verhalenverzamelaar Jaarsma.

We hebben ook prachtige fiets- en wandelroutes van verschillende afstanden, met gratis kaart met verhalen en cultuurhistorische informatie. Ook te beluisteren via de smartphone.

Bel of mail voor inlichtingen of het maken van een afspraak.


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Verhalenkamer van Stichting Dam Jaarsma kunt vinden.

Pin Monumentaal Fries Waldhuske (2 pers) – Drogeham

  Drogeham

Origineel Fries waldhuske, het kleinste huisje in gemeente Achtkarspelen. Woonkamertje: bedstee (140×200), zithoek, radio, tv, boeken, spelletjes, toerist informatie. Achterhuis: keukentje, eethoek. Badkamer: douche,toilet,wastafel. Terras met picknickbank. Gratis gebruik 2 fietsen. Supermarkt op 1km...


Meer info

Pin Bed&Breakfast Jinkepaed Twijzelerheide

  Twijzelerheide

4 Bijzondere gastenverblijven vlakbij Dokkum TWIJZELERHEIDE: Het Vogelhuisje:(2 pers) met oa. keuken,badkamer met ligbad, slaapkamer op bovenverdieping Opties:houtgestookte sauna 20,- Zweedse hottub 40,-p.avond met hapje en drankje,fietshuur 5,-p.dag (bij reservering aangeven) DRIEZUM: Het Driezumer...


Meer info

Pin Ayay Sailing

  Oudega S

Ayay-Sailing is een allround charterbedrijf met de traditionele zeilschepen; Suydersee, Alida en Swaentsje. Ayay-Sailing verzorgd zeilreizen voor groepen en alleengaanden op Waddenzee, IJsselmeer en Friese meren. Ayay-Sailing staat garant voor gastvrijheid, gezelligheid, avontuur, enthousiasme...


Meer info

Pin Zoutkamer Twijzelerheide

  Twijzelerheide

Zoutkamer Twijzelerheide. Halotherapie, voor o.a. Astma, COPD, Huidproblemen, Psoriasis, Bronchitis, Allergie. Bel voor een gratis proefsessie. Haal weer opgelucht adem! Als je luchtweg- of huidproblemen hebt is dat niet gemakkelijk. Soms kan dat grote...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.