Wobbema

Noomen: “Het andere goed, bij het dorp gelegen, direct ten zuiden van de stins in de Morra en ten westen van Attama-sate, verpachtte hij aan Jetthie Sywrdz. Dit laatste goed was Wobbema, waarover in de zoen tussen Hessel Albada en Homme Homminga door de zoenlieden in 1447 was bepaald: om Wobbema guedt twyssche Hessel ende Homma dier leydt in Abbagha wysa wy Humma in da besittynghe; met andere woorden dat het aan Homme werd toegewezen. In 1543 werden Wobbinga zaete landen genoemd als zuidelijke begrenzing van een klein stuk land van de Westhemster kerk, dat ten noorden aan Morster landen grensde.”
“Tiete van Popma liet in zijn testament van 1619 een deel van Wobbema te Abbega na. Ook blijkens het stemcohier van 1640 was dit de sate FC7.”

Pagina delen:  


« Bekijk alle locaties

Meer informatie


  Wat zit hier nog meer in de buurt?


Bekijk alle locaties die je dichtbij Wobbema kunt vinden.

Pin Stadslogement Westersingel

  Sneek

Ons prachtige monumentale pand uit 1870 is gelegen aan de Westersingel in het centrum van Sneek! Gelegen aan de stadsgracht welke deel uitmaakt van de Elfstedenroute, vlakbij de bekende Waterpoort en op loopafstand van het historische en gezellige stadscentrum.


Meer info

Pin Vrienden van Pianobar Sneek

  Sneek

Geniet in ons restaurant van een heerlijke maaltijd met een goed glas wijn en sfeervolle pianomuziek. We verrassen onze gasten met wekelijks wisselende menukaarten met bijzondere gerechten en ware culinaire hoogstandjes vanaf 10 euro....


Meer info

Pin Camping Lan en mar

  Heeg

Op een prachtige locatie direct aan het Heegermeer temidden van de weilanden ligt camping Lan en mar. Het bedrijf is kleinschalig en veelzijdig. Er is een haven met ligplaatsen en trailerhelling. Verhuur van polyvalk,...


Meer info

Pin Ûnder de Wol

  Oudega W

Ûnder de Wol staat garant voor een gastvrij verblijf in comfortabele kamers, grenzend aan een weiland waar aardige schapen grazen. Alle kamers zijn nieuw, met zorg ingericht en beschikken over een eigen badkamer en...


Meer info

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.