Ga naar inhoud
Favorieten 0

10x dineren aan het water

Je stapt zo van je boot het terras op en vice versa. De horeca ondernemers staan voor je klaar om je in de watten te leggen met een heerlijk menu, vaak met streekproducten. Picknickmand nodig? Die kan je makkelijk afhalen, soms zelfs vanuit je bootje. Blijf je liever aan de wal? Geen probleem, laat de boten aan je voorbij varen en geniet van lunch tot borrel en diner van de restaurants aan het water.

Princenhof, Earnewâld

Dit hotel en restaurant is gelegen in het hart van Nationaal Park De Alde Feanen, bekend om zijn prachtige natuurlijke uitzichten en serene sfeer. Gasten kunnen genieten van verfijnde lokale gerechten terwijl ze uitkijken over het rustige water. Princenhof is al decennialang een favoriete bestemming voor zowel lokale als bezoekende natuurliefhebbers​.

Lees meer

't Schippershuis, terherne

Gelegen in het pittoreske dorpje Terherne, biedt dit restaurant een authentieke Friese ervaring met een prachtig uitzicht op de lokale waterwegen. Het interieur combineert een modern design met rustieke elementen, wat zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer. 't Schippershuis staat bekend om zijn uitstekende gastvrijheid en kwalitatief hoogstaand menu​.

Lees meer

3. Rufus aan het water, Broek

Deze locatie biedt een unieke combinatie van een café, camping en boothaven, ideaal voor een ontspannen dagje uit aan het water. Rufus is bekend om zijn gezellige sfeer en de mogelijkheid om te genieten van lokale bieren en eenvoudige, smakelijke gerechten. Het is ook een populair startpunt voor fiets- en wandeltochten in de omgeving​.

Lees meer

4. Proefverlof, Leeuwarden

Dit unieke restaurant in Leeuwarden biedt een onvergetelijke dinerervaring in een voormalige gevangenis, compleet met cel-dining en een 'geboeid eten' concept. Het terras aan het water zorgt voor een sfeervolle ambiance, vooral tijdens de zomermaanden. Proefverlof is de perfecte plek voor wie op zoek is naar een maaltijd met een verhaal.

Lees meer

5. paviljoen salt, terherne

Paviljoen SALT is een sfeervolle horecagelegenheid gelegen aan het Sneekermeer in Terherne. Het paviljoen biedt een unieke eetervaring met een nadruk op seizoensgebonden en internationale invloeden, van Mediterrane tot Peruaanse keuken, veranderend met de seizoenen.

Lees meer

6. IE-Sicht, oudega

Dit hotel en restaurant biedt een adembenemend uitzicht over het water van de Wijde Ee en ligt dichtbij het Nationaal Park De Alde Feanen. Gasten kunnen genieten van zowel traditionele als moderne gerechten in een sfeervolle setting. Ie-Sicht is ook populair voor bruiloften en andere evenementen vanwege de prachtige locatie en uitstekende faciliteiten.

Lees meer

7. badmeester keimpe, balk

Dit restaurant aan het Slotermeer is beroemd om zijn gerookte paling, die het hele jaar door op het terras wordt bereid. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan gerechten terwijl ze uitkijken over het rustgevende water. Badmeester Keimpe biedt een authentieke Nederlandse eetervaring in een idyllische setting​.

Lees meer

8. Het Booze Wijf, Lauwersoog

Dit restaurant is gelegen aan het Lauwersmeer en is een centrale ontmoetingsplaats voor zowel de lokale gemeenschap als bezoekers. Het biedt een informele eetervaring met een ruime keuze aan gerechten, van verse vis tot comfort food. Het Booze Wijf is ook ideaal voor gezinnen, met voldoende ruimte voor kinderen om te spelen

Lees meer

9. de koken, akkrum

Dit charmante terrasrestaurant aan het water in Akkrum, Friesland, is een uitstekende plek om te genieten van lokale en wereldse smaken. Gelegen in een jachthaven, biedt De Koken een unieke setting met uitzicht op bootjes en de mogelijkheid direct vanaf je boot aan te meren voor een maaltijd.

Lees meer

10. 't havenmantsje, harlingen

Gevestigd in een historisch gerechtsgebouw aan de Waddenzee, combineert dit restaurant culinaire finesse met een rijke geschiedenis. Het menu is een mix van lokale zeevruchten en internationale smaken, perfect om te genieten met uitzicht op de voorbijgaande schepen. 't Havenmantsje is een must-visit voor fijnproevers en geschiedenisliefhebbers​.

Lees meer