Copy
Lentekriebels en kletterkoorts
Eindelijk foarjier, dat is voorjaar in het Fries! Hoewel de sneeuwvlokken tot een aantal dagen geleden nog uit de lucht kwamen vallen is de lente toch echt begonnen. Ook dit seizoen nemen we je graag mee langs de leukste hotspots en evenementen in de provincie. Of je nu wilt genieten van de kletterende 11fountains, bruisende steden of rustgevende wateren, Fryslân is the place to be.
Hier vind je Fryske voorjaarstips
Vrolijk Pasen
Wat ga jij doen met Peaske? Wat dacht je van een heerlijke wandeling door Leeuwarden, eieren zoeken met de kids in Langweer of een brunch in Akkrum? Wij hebben het paasaanbod voor je verzameld.
Bekijk onze tips
Driewerf hoera
Volgende maand staat ook Koningsdag weer te gebeuren. Vier de jierdei (verjaardag) van de koning op een van de gezellige vrijmarkten of braderieën in de provincie en kom lekker sneupen.
Bekijk de evenementen
De Open Watersport Weken
Kennismaken met watersport op een toegankelijke manier? Dat kan! Van 1 april tot en met 15 mei ontdek je waarom waterliefhebbers naar Fryslân komen. Maak tijdens de Open Watersport Weken een proefvaart of maak kennis met nieuwe watersporten en neem een kijkje in de loodsen en schepen van scheepbouwers. Vele watersportaanbieders openen hun deuren voor jou en bieden gratis of voordelige proeflessen.
Bekijk het aanbod
Vlootdag Harlingen
In het eerste weekend van de Open Watersport Weken is de Vlootdag in Harlingen. In de havenstad wordt op 1 april het zeilseizoen ingeluid met muziek, markt, demonstraties en mogelijkheid om diverse schepen te bezichtigen. Toegang tot de Vlootdag is gratis.
Lees meer
Open Dag Heeg
Op 15 april wordt in Heeg het watersportseizoen gevierd. Tijdens de Open Dag van de watersportvereniging kun je onder andere een proefles zeilen, suppen en roeien volgen. Je bent welkom tussen 14.00 en 17.00 uur.
 
Lees meer
Ze kletteren weer!
It giet oan, want afgelopen zondag vierden we het vijfjarig jubileum van onze 11fountains én haalden we ze uit hun winterslaap. Vanaf nu staat dus niets je bezoek aan onze elf steden en elf fonteinen meer in de weg!
Ontdek de fonteinen
Tips uit de regio's
Ontdek de vier regio's van Friesland. Ze zijn stuk voor stuk verschillend, maar allemaal even bijzonder.
SUP & Strún tour
Kom 23 april suppen in Nationaal Park de Alde Feanen op een plek waar alleen sups en kano's kunnen komen en laat je verrassen door de rust en ûntspanning die deze plek je te bieden heeft.
Ontdek dit evenement
Welkom weidevogels
Zondag 2 april wordt het weidevogelseizoen geopend in Sandfirden. Dit vieren we onder andere met verhalen en een prachtige nieuwe expositie van keunstneresse Claudy Jongstra.
Ontdek dit evenement
Park Huize Olterterp
De omgeving van Beetsterzwaag staat bekend om haar vele landhuizen. Zo ook Park Huize Olterterp. Ontdek het tijdens een wandelexcursie, onder leiding van een enthousiaste natuurgids op 15 april.
Ontdek dit evenement
Wadlopen en droogvallen
Kom wadlopen en droogvallen met een schip op de Waddenzee. Als het getij en het weer meezit kan er nog even gezeild worden, het wordt hoe dan ook bysûnder.
Ontdek dit evenement
Visit Friesland op Instagram
Dagelijks laten we je de mooiste foto's van Friesland zien, gemaakt door onze volgers. Tag ons of gebruik #visitfriesland en wellicht komt jouw foto ook op onze feed.
Volg ons op Instagram
Copyright © 2022 All rights reserved
Afmelden
Logo Instagram Logo Facebook Logo Twitter Logo Youtube Logo LinkedIn