Copy
Vakantie voorbij? Tocht it net!
September mag dan wel in aantocht zijn, maar dat betekent niet dat je het vakantiegevoel al moet loslaten. Wat dacht je van lekker cultuursnuiven in musea of rondstruinen op festivals? Of kies je voor een bijzondere tip vanuit de regio? In de nazomer van Fryslân is er genoeg te beleven, dus trek de schoenen aan en ga erop uit.
Scroll naar beneden voor alle tips
Open Monumentendag
Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 openen duizenden monumenten in Nederland weer gratis hun deuren. In Fryslân kun je ook op vele locaties binnenkijken bij bijzondere bouwwerken en monumenten aan de hand van het thema 'levend erfgoed'.
Ontdek de deelnemers
Museumnacht FRL
Op zaterdagavond 30 september openen bijna 30 musea hun duren na sluitingstijd met een speciaal programma. In het thema 'in de bloei van de nacht' ontdek je performances, kunst, optredens en andere bijzondere programmering door heel Fryslân. Kom je ook?
Bekijk de deelnemende musea
Admiraliteitsdagen | 7 - 10 september
Een gratis en toegankelijk festival met muziek, spectaculaire activiteiten, historische schepen, een foodfestival én straattheater voor het hele gezin. Dat zijn de Admiraliteitsdagen van Dokkum. Ontdek de sfeer en de mensen van de meest noordelijke stad van Nederland.
Bekijk het programma
Grutte Earen | 14 - 17 september
Tijdens het Grutte Earen festival staat luisteren centraal en ontdek je alles rondom dit thema middels kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Ga mee op ruimtesafari, maak een nachtwandeling door het Fryske landschap en nog veel meer!
Bekijk het hele programma
Musical de Tocht
In september gaat de langverwachte musical 'De Tocht' in première. Een musical over vijf uit elkaar gegroeide schaatsvrienden en de tocht der tochten. Ze deden elkaar één belofte: 'Als de Elfstedentocht ooit terugkomt, doen we het samen...' Beleef het dit najaar in een nieuw ijstheater in Leeuwarden.
Info en tickets
Fryske wildernis
Nergens anders in Nederland vind je zoveel verschillende landschappen als in Fryslân. Trek de Friese wildernis in met deze tien tips, geïnspireerd door onze volgers. Of je nu natuurfotograaf, trotse ouder of selfieroyalty bent, op deze locaties leg je mooie herinneringen vast.
 
Met je camera op pad
Tips uit de regio's
Ontdek de vier regio's van Friesland. Ze zijn stuk voor stuk verschillend, maar allemaal even bijzonder.
Smakelijk!
Ontdek de Smakelijke Dagen bij Dekema State Jelsum. Neem een kijkje in de keuken van historische moestuinen en kookboeken. Voor de kinderen is er een speurtocht.
Meer info
Biobased Doolhof
Het Biobased Doolhof in Workum is een unieke attractie waar je op een speelse manier kunt kennismaken met biobased bouwen. Kom langs en vind je weg tussen de metershoge planten naar de uitgang van dit educatieve doolhof.
Meer info
Bourgondisch Beetsterzwaag
Kom op 16 en 17 september culinair en cultureel genieten van heerlijke gerechten, dranken en livemuziek in het prachtige Lycklamapark.
Meer info
Traanjagers
Ontdek de intrigerende wereld van de Nederlandse walvisvaart tijdens de tentoonstelling 'De traanjagers' in Theaterkerk Nes, geïnspireerd door het boek 'De traanjagers' van Anne-Goaitske Breteler.
Meer info
Visit Friesland op Instagram
Dagelijks laten we je de mooiste foto's van Friesland zien, gemaakt door onze volgers. Tag ons of gebruik #visitfriesland en wellicht komt jouw foto ook op onze feed.
 
Volg ons op Instagram
Copyright © 2023 All rights reserved
Afmelden
Logo Instagram Logo Facebook Logo Twitter Logo Youtube Logo LinkedIn