Ga naar inhoud
Favorieten 0

Het Ziltepad: Fiets en wandel langs de Waddenkust

Het Ziltepad is een bijzondere route die je langs de mooiste plekken van de Friese Waddenkust voert. Het pad is niet alleen een fysieke route, maar ook een reis door de tijd en cultuur van dit unieke stukje Nederland. Met etappes die variëren in lengte, is er voor ieder wat wils. Dit pad neemt je mee langs het religieus erfgoed, de ongerepte natuur en de authentieke dorpen van Friesland en Groningen. Of je nu te voet of met de fiets bent, het Ziltepad biedt een unieke kans om de ruige rand van het Noorden op een heel andere manier te beleven.

De Friese etappes

documentaire: de smalle weg

Omrop Fryslân nodigt je uit om deze verhalen en landschappen te verkennen via hun boeiende documentaire. Laat je inspireren door de rust en schoonheid die deze kerken bieden in onze moderne zoektocht naar zingeving. Bekijk de documentaire van Omrop Fryslân en laat 'Het Ziltepad' je gids zijn in een ontdekkingstocht naar vernieuwing en rust.

Bekijk hier de documentaire

Een unieke belevenis

Van Oostrum naar Lauwersoog, en verder naar Vierhuizen en Hornhuizen én omgekeerd. Verdeeld over drie Friesland etappes, met een gemiddelde lengte van zo'n 17 kilometer per stuk, biedt het Ziltepad je de kans om de regio te voet of per fiets te verkennen. Of je nu kiest voor een gedeelte van de route of het geheel, verdwalen is geen optie. Fokko Bosker, schrijver en gids, zorgt met zijn gedetailleerde wandel- en fietsgids dat je moeiteloos je weg vindt.

Terwijl je deze route aflegt, word je omringd door de ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, en historische kerken die getuigen van de rijke cultuurhistorie van het gebied. Het samenspel van natuur en cultureel erfgoed is hier op unieke wijze zichtbaar.

Download de routegids >

Overnachten aan het Ziltepad

Wat betreft overnachtingen biedt het pad een scala aan sfeervolle accommodaties. Van gezellige hotels en B&B's tot het verblijven bij lokale inwoners thuis, of voor de echte avonturiers, een nacht in de kerk als pelgrim.

Dit vind je misschien ook leuk