Ga naar inhoud
Favorieten 0

Lange Afstandswandelingen (LAW) in Friesland

Ben je klaar om je wandelschoenen aan te trekken en op avontuur te gaan in het prachtige Friesland? Met zijn uitgestrekte landschappen, historische dorpen en adembenemende natuur is Friesland de perfecte plek om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en jezelf weer helemaal op te laden.

pelgrimsroutes

Het is misschien geen Santiago de Compostella, maar Friesland heeft zijn eigen spirituele paden die je voeren door de adembenemende natuur en langs historische schatten. Met vier verschillende routes die het Friese landschap doorkruisen, is er geen hoekje waar de invloed van de monniken niet te vinden is. Ontdek bijvoorbeeld het Bonifatius Kloosterpad en Klooster Claercamppad.

Alle pelgrimroutes in Friesland

Koningspad XL

Verken het rustige Koningspad XL, een wandelroute van zo'n 160 kilometer door het rustige landschap van Zuidoost Friesland. In 14 etappes ontdek je het stroomdal van het Koningsdiep, ook bekend als de Boarn onder de Friezen. Je wandelt langs open veengebieden, dichte bossen, statige landhuizen en de kleinste arbeiderswoningen. 

Liberation Route Europe

Een historische route die de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland herdenkt en viert. Langs de route vind je monumenten, musea en historische locaties die het verhaal vertellen van de bevrijding en de impact van de oorlog op de regio.

Je raakt niet uitgewandeld!

Wist je dat we in Friesland nog veel meer wandelroutes hebben? Wat dacht je van onze populaire kuiertochten, rolstoelroutes, pontjesroutes en meer! Daarnaast vind je op Wandelnet.nl talloze andere Lange Afstandswandelingen in én buiten Friesland. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Groot Frieslandpad, Nederlands Kustpad en Friese Woudenpad? Ook het Zuiderzeepad over de voormalige Zuiderzee vind je hier.

Naar wandelnet.nl