It giet oan! Fietsend langs de noordelijke Elfstedenroute


Is de gehele Elfstedentocht fietsen je iets teveel van het goede? Fiets dan deze route langs het noordelijke deel van de tocht der tochten. Geniet van de rustige natuur, de historische kerkjes en de Friese boerderijen langs deze route.

Bekijk de digitale versie van de route

Het startpunt van de route ligt in Leeuwarden. Vanuit hier fiets je naar Bolsward, de start- en finishplaats van de jaarlijkse Fiets Elfstedentocht. Iedere Pinkstermaandag beginnen hier zo’n 15.000 fietsers aan de 235 kilometer lange tocht. Vervolgens fiets je door de historische vissersstad Harlingen naar Franeker. Daar vind je het oudste nog werkende planetarium van Nederland. Via dijkdorpjes en het wad fiets je richting Dokkum. Vlak voor Leeuwarden kom je langs het Elfstedenmonument ‘de Tegeltjesbrug’. Deze brug vormt een ereboog voor de schaatsers van de Elfstedentocht. Fiets vanuit hier door naar de historische binnenstad van Leeuwarden en kom op adem op één van de terrassen aan de grachten of de pleinen.

Wist je dat Leeuwarden in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is? Ben je op zoek naar meer informatie over de omgeving? Stap dan binnen bij VVV Leeuwarden.

Tips:

  • Doe er enkele dagen over, onderweg zijn er volop overnachtingsmogelijkheden.
  • Fiets de route in 2 delen, via de roze lijn. Fiets dan via knooppunt 81-78-75-76-77-99 terug naar Leeuwarden.
Bekijk de digitale versie van de route

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Facebook

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.