Bestemming Noordwest: rust, ruimte en warme gastvrijheid

Ontdek Harlingen, Franeker en Uytland

Bestemming Noordwest Friesland


Werelderfgoed De Waddenzee

De Waddenzee: een verrassend spel tussen land, water en lucht. Het getijdengebied huisvest duizenden unieke planten en dieren. Inmiddels is de Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Bezoek de havenstad Harlingen, stap op de zeedijk en tuur naar de eilanden, beleef een wadlooptocht, of ben helemaal in je element tussen de slenken in het buitendijkse kwelderlandschap.


Eeuwenoude kerkjes en terpschatten

De meeste van de 955 Friese terpen liggen in Noordwest Friesland. Het terpenlandschap is van een enorm cultuurhistorische waarde, omdat ze met mensenhanden gemaakt zijn. Je ziet op bijna iedere terp weer een verschillende kerk. Bezoek eens een archeologisch steunpunt vol met kostbare terpvondsten.


Streekproducten

De vruchtbare zeeklei biedt de heerlijkste streekproducten. Net achter de zeedijk groeien eerlijke groenten. De bekende aardappelen: Bintje en de Bildstar gaan vanuit hier de hele wereld over. De Waddenzee is een kraamkamer van heerlijke zilte producten die je kunt proeven in de restaurants. Mogen we je uitnodigen?


Test evenement

Test evenement

  22 april 2015

Wat kun je doen in Noordwest Friesland


Klik op een link om meer informatie te krijgen van alle mogelijkheden binnen deze Friesland regio!

Blijf op de hoogte


Blijf up-to-date van alles omtrent onze regio door ons te volgen sociale media! Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste evenementen en de beste arrangementen en acties in Friesland.

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.