Archeologie aan de Waddenzee


Er is verrassend veel archeologie langs de Friese Waddenzee. Al voor de jaartelling bewoonden mensen de terpen langs de kust. Door de natuurlijke dynamiek van eb en vloed, ontstond er aanslibbing en kweldervorming. Zo ontstond het land van terpen en dijken, een rijk land dankzij de vruchtbare zeeklei. Tot op de dag van vandaag geven de terpen en het land waardevolle schatten prijs.

Vier archeologische steunpunten
De bedrijvigheid van de kustbewoners liet sporen en soms kostbare schatten achter. In de vier Archeologische Steunpunten langs de Friese Waddenkust wordt dit verhaal verteld aan de hand van bodemvondsten met de bijbehorende informatie. Bezoek de hoogste terp van Friesland in Hegebeintum. Bekijk de reconstructie van het Zodenhuis in Firdgum. Maak kennis met de Friese Koningsschatten in Wijnaldum en ervaar het eigene van de voormalige Middelsee in Oudebildtzijl.

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.