Atelierroute Slikwerk


Tijdens de atelierroute Slikwerk ontdek je kunstzinnige inspiratiebronnen, als Waddenkust, wolkenluchten met brede horizon en het lijnenspel van akkervelden. De omgeving van het Uytland inspireert dagelijks de leden van een kunstkring. De rust, de leegte van het landschap geven ruimte voor het scheppen van creaties. Meestal is er twee keer per jaar een open atelierroute.

Veel kunstenaars voelen zich sterk aangetrokken tot het bijzondere gebied met de Bildtdijken en het buitendijks land. Op het eerste gezicht is Noordwest Friesland niets meer dan een agrarisch ingerichte gemeenschap, maar de aangeslibde zeeklei is eeuwenlang door dijk- en slikwerkers  ingepolderd en in cultuur gebracht. Het werken met schop en kruiwagen vormt letterlijk een scheppingsverhaal door de wisselwerking tussen mens en natuur.

Neem een kijkje in een atelier
Eenmaal gegrepen door dit gebied, bleven vele kunstenaars hier wonen en werken. Zo’n 30 van deze kunstenaars presenteren zich gezamenlijk als Kunstkring Uytland. Zij stellen hun atelier open voor belangstellenden en organiseren diverse groepsexposities.Het hele jaar door zijn van Kunstkring Uytland wisselende groepsexposities te zien in de Aerden Plaats te Oude Bildtzijl. De kunstkring bestaat uit zo’n dertig beeldend kunstenaars. De ateliers van de kunstenaars zijn ook buiten het Slikwerkweekend geopend, de meesten in ieder geval op afspraak, een aantal kan men ‘op de bonnefooi’ bezoeken (indien aanwezig).

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.