Leeuwarden Fryslân Culturele hoofdstad van Europa 2018


In 2018 is Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa. In Noordwest Friesland is het projectonderdeel ‘Stad en Platteland’ interessant. In de stad is alles binnen handbereik. Je stapt op je fiets en je vindt wat je wilt. Vaak is het in de stad druk en lawaaiig. Op het platteland is er ruimte, stilte, duisternis en natuur. In het programma Stad en Platteland komen die twee samen in de Culturele Hoofdstad. Wat kunnen stad en platteland van elkaar leren? Want wat is er mooier dan een donkere nacht waarbij je nog sterren kan zien? Hoe zou het zijn voor mensen uit de stad om weer duisternis te ervaren? En andersom, hoe brengen we de overvloed aan kunst en cultuur uit de steden nu ook eens naar de dorpen?

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.