Potatoes go wild!


Waaranders past Potatoes go Wild beter dan in Noorwest Friesland. Met het literaire project zijn gedichten in meerdere talen samen met pootaardappelen verscheept. In speciaal ontworpen aardappelzakken worden de gedichten van en naar Leeuwarden en zusterstad CH2018 Valletta (Malta) verplaatst. De stad ontmoet het platteland en het platteland gaat naar de stad bij deze activiteiten, waar aardappelen het culturele pad op gaan.

De Bildstar
De Bildtstar is een aardappelras ontwikkeld in de Friese gemeente Het Bildt en is ontstaan door een kruising van de aardappelrassen Winda en Saturna. De Bildtstar heeft een rode schil en is bijna jaarrond uit Nederland verkrijgbaar. Het is een middellate tot late aardappel die vanaf half september tot begin november wordt geoogst. Onder de juiste bewaarcondities kan een voorraad worden aangelegd. Het is een vrij vastkokende aardappel. Het is een smakelijke aardappel die ook geschikt is om te bakken of frituren. Of maak er eens een heerlijke aardappelschotel uit de oven van.

Aardappelweken
Stichting De Bildtse Aardappelweken komt tot aan 2018 met verschillende activiteiten om de consumenten de waarde van het dagelijkse voedsel te laten (her)ontdekken. Een internationale aardappelmaaltijd aan de de langste straat van Nederland, de Oudebildtdijk. Kennisuitwisseling over de teelt van voedsel en aardappelrecepten maken hier deel van uit.

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.