The Sea! The Sea!


The Sea! The Sea! is een festival in en rond Harlingen met als thema: de zee. In 2018 doen de historische schepen van de Tall Ship Races Harlingen weer aan. Het perfecte decor voor een literatuurfestival met een maritiem karakter.

Centraal staat het werk van Europese en Amerikaanse schrijvers als Yann Martel (Life of Pi) en John Banville (The Sea), maar ook nationale schrijvers als Maarten Biesheuvel komen aan bod. Een bijzondere plek is er vanzelfsprekend is er voor de Friese dichter Jan Jacob Slauerhoff (1898-1936), die een diep verlangen liet zien in zijn romans en gedichten. En verrijkt The Sea! The Sea! de zeecultuur met een nieuw repertoire voor de vele shantykoren die ons land rijk is.

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.