Over Friesland: Verrassend anders


Natuurlijk horen we bij Nederland, maar geen enkele provincie is zo eigen als Friesland, oftewel Fryslân. Mensen van over de hele wereld vergapen zich aan ons unieke waterlandschap. Ze laten zich betoveren door horizonnen, zo weids dat je ze normaal alleen op zee ziet. Ze genieten van historische steden, waar een gezellige kroeg, een goed restaurant of spetterend evenement nooit ver weg is. Op zoek naar iets verrassend anders? Je vindt het in Friesland.

Ankers los

Friesland is het mekka van de watersport: Je hoeft geen professional te zijn om daarvan te genieten. Boten zijn overal te huur en er zijn talloze georganiseerde vaartrips. Ga eens picknicken op een onbewoond eiland of maak een onvergetelijke tocht langs de elf steden. Maar ook: Suppen, kitesurfen op de meren, waterskiën, strandzeilen, een kanotocht of heerlijk uurtje met de kids op de waterfiets. Puur geluk.

Ontdek meer over varen

Fietsprovincie

Friesland heeft een fietsroutenetwerk waar je u tegen zegt. Dwars door het natte hart, langs wuivende rietkragen – je kunt er wedstrijdjes aangaan met de zeilboten. Spieren opgewarmd? Fiets door naar het glooiende, bosrijke Gaasterland, de eeuwenoude Friese Wouden met haar beekdalen of één van de andere vier nationale parken. De variatie is groot en de routes zijn rijk bezaaid met bijzondere historische stadjes.

Ontdek meer over fietsen

Wandelingen van wereldformaat

Met vier nationale parken, een uitgestrekt merengebied en de prachtige Waddenkust – het laatste stuk wildernis van Nederland – bezit Friesland wandelroutes van wereldformaat. Wandelaars die van rust en ruimte houden, kunnen in Friesland hun geluk niet op. Recent is er een geheel nieuw wandelknooppuntennetwerk tot stand gekomen waarmee u uw eigen wandeling op maat kunt uitstippelen. Prettige bijkomstigheid: de zeer gezellige historische steden op iedere route.

Ontdek meer over wandelen

Proef de Friese cultuur

De Friese cultuur is een prachtige mix van historie en vooruitgang. Het loont zich om de Friese cultuur echt te ontdekken. Je kunt het proeven in de streekgerechten, door veel restaurants met smaak geserveerd. Je kunt het ervaren door de ogen van Friese kunstenaars in de talloze musea en galerieën. En dan is er nog de historie, tastbaar in de elf steden, waar je letterlijk midden in het culturele erfgoed staat.

Ontdek meer over cultuur

Culinair

Friesland is een feest voor fijnproevers. Er zijn opvallend veel goede restaurants. De kracht zit in de mix van traditie en vernieuwing. Friese koks experimenteren graag met oorspronkelijke streekproducten. Daar is een grote rijkdom van: de grazige weilanden, de Friese Meren, het zilte Wad – zo gevarieerd als het Friese landschap, zijn de culinaire delicatessen die zij voortbrengt.

Ontdek meer over culinair

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.