Beleef de Dag van het Wad bij Peasens Moddergat


Dit bijzondere tweelingdorp ligt pal achter de zeedijk. Het werd al eens verkozen tot één van de mooiste plekken van Nederland en dat was niet alleen vanwege de unieke ligging, maar ook vanwege de bijzondere historie.

Tijdens de dag van het wad, op 26 juni, is er van alles te beleven in Paesens-Moddergat. Onderstaand het programma:

  • 08.00 uur Gratis wadloopzwerftocht  door Oan ‘e Dyk vanuit het kerklokaal.
  • 10.00 uur Gratis waddenexcursie in combinatie met een rondrit met paard en wagen door Oan ‘e dyk vanuit het kerklokaal. Meer info over de Waddenexcursie.
  • 13.00 tot 17.00 uur Museum it Fiskershuske is open en toegang is deze dag gratis!
  • 13.30 uur Lezing door Mans Scheepers (RUG) in it Garnalefbryk over Zilte Teelt. Na afloop Wandelexcursie 45 minuten. Bij terugkomst Zilte aardappelsoep. Entree 4,00 p.p. opgave via 0641605898 (Anke Bijlsma).
  • 17.00 uur Gratis waddenexcursie in combinatie met een rondrit met paard en wagen door Oan ‘e dyk vanuit het kerklokaal. Meer info over de Waddenexcursie.
  • 19.15 uur Gratis wadloopzwerftocht door Oan ‘e dyk vanuit het kerklokaal. Meer info over de wadloopzwerftocht.

Dit bijzondere tweelingdorp ligt pal achter de zeedijk. Het werd al eens verkozen tot één van de mooiste plekken van Nederland en dat was niet alleen vanwege de unieke ligging, maar ook vanwege de bijzondere historie.

Het dorp is bekend vanwege een groot drama dat zich in de nacht van 5 op 6 maart 1883 voltrok. De vissersvloot van Paesens-Moddergat werd overvallen door één van de zwaarste voorjaarsstormen ooit. In de ijskoude golven van de zee ten noorden van de Waddeneilanden kwamen 83 vissers om. Tegenover Museum ’t Fiskershúske op de zeedijk staat het monument ter nagedachtenis aan de vissers die omkwamen bij de stormramp.

Vandaag de dag is Paesens-Moddergat hét dorp waar je Unesco Werelderfgoed Waddenzee op een unieke manier kunt ervaren. Je beleeft er de mooiste zonsondergangen, maakt inspirerende wandelingen en schiet er prachtige natuurfoto’s.

Pagina delen:  


Facebook

Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.