fiets De 8 van Grou (pontjesroute) – D

Voor wie het prachtige landschap van Midden Fryslân op de fiets wil ontdekken en beleven, biedt de fietsroute De 8 van Grou volop mogelijkheden. Het ene moment fietst u door het afwisselende waterrijke landschap van het Nationaal Park De Alde Feanen, het andere moment passeert u een dorp om vervolgens al fietsend door de weidse weilanden opnieuw te genieten van de natuur. De naam van de route verwijst naar de twee lussen die de fietsroute maakt door het Friese Merengebied: samen vormen ze een 8. De route wordt ook wel de 'pontjesroute' genoemd, de route telt 9 oversteken met een pontje. Twee van deze ponten varen op zonne-energie en één pont is een zelfbedieningspont. Op de website www.grouaktief.nl vindt u de actuele vaartijden. U kunt kiezen uit verschillende afstanden en routes, variërend van 28 tot 65 km. Alle routes, waar men ook begint, zijn te combineren.

Bekijk routekaart!

Route Fietsroute
Afstand 55 km
Soort route Knooppunt
Uitgave Routegids 'De 8 van Grou'; www.grouaktief.nl
Startpunt Knooppunt 45, Grou

Toelichting

Gids ‘De 8 van Grou’
In de gids ‘De 8 van Grou’ is de beschrijving van de fietsroutes aan de hand van de knooppunten van het fietsroutenetwerk op kaart aangegeven. De ligging van de pontjes, rust en e-fietsoplaadpunten zijn daarbij vermeld. Evenals de vaartijden van de pontjes.

De gids ‘De 8 van Grou’ is te koop voor € 3,- bij verschillende VVV kantoren, boekhandels en recreatieparken aan de route. KLik hier voor een overzicht van de verkoopadressen.

U kunt de gids ook via de post bestellen door een mail te sturen naar grouaktief@hotmail.com. Dan kost de fietsgids, inclusief verzendkosten, € 4,50.

Pagina delen:  


« Bekijk alle routes

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.