wandel De oudste polder van Fryslân

Beleef het unieke gevoel van de Greidhoeke in het ‘Eiland van Easterein’, een gebied dat duizend jaar geleden op zee werd veroverd. Hier zie je de silhouetten van de pittoreske dorpjes, heb je prachtige vergezichten en ruik je het gras. Een wandeltocht van ongeveer 15 kilometer en prima te doen binnen een dagdeel. Het ‘Eiland van Easterein’ is één van de vier moederpolders van het oude Westergo en wordt omringd door de oudste dijken van Nederland. De polder is in het landschap nog duidelijk herkenbaar. Via knooppunt 51 bij Easterein volgt de weg het hele tracé van de ringdijk, die zelf ook nog voor een groot deel aanwezig is. De vier oudste polders worden als zodanig beschouwd, omdat de polderdijken gezamenlijk één (aaneengesloten) geheel vormen. Het zuidelijk deel van de dijk is onderdeel van de beroemde Slachtedyk. Via knooppunten 36, 39, 38 en 90 loop je over de oude kerkpaden door het hart van deze moederpolder. Je ziet de kerktorens van de omliggende dorpen als veilige bakens in het landschap. Let eens op het feit dat er geen kerktoren in dit gebied gelijk is. Deze kerktorens symboliseren nog steeds een veilig heenkomen omdat deze vaak vanwege het wassende water op terpen werden gebouwd. Daarmee herinneren zij ons aan de begintijd van waterbeheersing in Nederland. Een bezoek aan een van deze kerken in de pittoreske dorpen is zeker de moeite waard. Via knooppunten 80 en 50 kom je terug in Easterein.

Bekijk routekaart!

Route Wandelroute
Afstand 15.7 km
Soort route Knooppunt
Startpunt Knooppunt 51, Easterein

Toelichting

Beleef het unieke gevoel van de Greidhoeke in het ‘Eiland van Easterein’, een gebied dat duizend jaar geleden op zee werd veroverd. Hier zie je de silhouetten van de pittoreske dorpjes, heb je prachtige vergezichten en ruik je het gras. Een wandeltocht va

Pagina delen:  


« Bekijk alle routes

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.