wandel It Boerepaad

It Boerepaad is een wandelpad dat voor een groot deel door het land van de boeren rond Schingen /Slappeterp en Kleaster Anjum loopt. Op deze route heeft men prachtige vergezichten en ook zijn de hoogteverschillen (de terpen en kwelderwallen) in het verder vlakke land goed waarneembaar. In elk jaargetijde is het boeiend dit traject te lopen. Vooral in de periode dat de gewassen op het land staan, is het bijzonder om tussen het graan, de aardappelen en de bieten te wandelen.

Bekijk routekaart!

Route Wandelroute
Afstand 24 km
Soort route Beschreven/bewegwijzerd
Startpunt Theetuin en Minicamping Slappeterp, Kleasterdyk 12a, 9037 JW, Slappeterp; Dorpsh

Toelichting

Aan de hand van een routekaartje kun je een traject uitzetten van 4, 8, 12 of 24 km. De route door het land is bewegwijzerd en voorzien van bruggetjes en overstappen bij hekken.  Op de routekaart zijn plaatsen aangegeven waar men kan pauzeren onder het genot van een kopje koffie of thee met een regionale versnapering. Omdat de route over het land van de boer loopt, zijn honden hier niet toegestaan.

Startplaatsen van de route

  • Onder Menaldum aan de Ljochtmisdyk – tegenover de boerderij
  • Schingen aan de Slappeterpsterdyk – vanuit Schingen over de brug tegenover de boerderij huisnummer 7
  • Tussen Schingen en Slappeterp vanaf het parkeerterrein bij het sportveld – route begint over de brug links
  • Vanaf het terrein van de theetuin/minicamping aan de Kleasterdyk in Slappeterp
  • Vanaf het schelpenpad Ried-Berlikum langs it Wiid ter hoogte van Kleaster Anjum

Flyer met routekaart op verschillende locaties beschikbaar, waaronder gemeentekantoor Menaldumadeel – Dyksterbuorren 16, 9036 MS  Menaam

Pagina delen:  


« Bekijk alle routes

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.