wandel Koningspad – Route Bakkeveen-Lippenhuizen

Het Koningspad is een wandelroute bestaande uit 6 etappes. De route is ca. 120 km lang. De route verbindt alle landschappelijke en cultuurhistorische hoogtepunten in het beekdal Koningsdiep. Wat opvalt is de rust die de streek nog altijd kenmerkt. Het beekdal Koninkgsdiep behoort in Nederland misschien wel tot de best bewaarde geheimen. Het is puur. Een ongepolijste parel.

Bekijk routekaart!

Route Wandelroute
Afstand 26 km
Soort route Beschreven
Uitgave Koningspad, Lanterfanten door het beekdal Koningsdiep
Startpunt Mjûmsterwei, Bakkeveen

Toelichting

Over de grote stille heide van Duurswoude naar de Compagnonsvaart

Het lommerrijke Bakkeveen ligt net als het chique Beetsterzwaag ingeklemd tussen bossen en heidevelden. Beide dorpen waren goeddeels eigendom van de adel en danken hun plezierige charme aan hun natuurlijke ligging in het groen. De Opsterlandse Compagnons die het veen vanuit Gorredijk ontgonnen hadden eigenlijk hun turfvaart langs Duurswoude tot aan Bakkeveen willen graven. Concurrent Van Aylva verijdelde gelukkig dit plan met zijn kanaal anders was er van die grote stille heide bij Wijnjewoude weinig meer over geweest. Nu ligt er een heerlijke groene corridor als een uitgerolde loper vanaf Bakkeveen tot aan Petersburg. Vandaar is het maar een hanestap door velden en akkers terug naar het beekdal Boorne. Natuur, cultuur, landbouw en recreatie vloeien op deze laatste tocht moeiteloos in elkaar over.

Lees meer over de route

Pagina delen:  


« Bekijk alle routes

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.