wandel Koningspad – Route Beetsterzwaag-Olterterp

Het Koningspad is een wandelroute bestaande uit 6 etappes. De route is ca. 120 km lang. De route verbindt alle landschappelijke en cultuurhistorische hoogtepunten in het beekdal Koningsdiep. Wat opvalt is de rust die de streek nog altijd kenmerkt. Het beekdal Koninkgsdiep behoort in Nederland misschien wel tot de best bewaarde geheimen. Het is puur. Een ongepolijste parel.

Bekijk routekaart!

Route Wandelroute
Afstand 20 km
Soort route Beschreven
Uitgave Koningspad, Lanterfanten door het beekdal Koningsdiep
Startpunt Hoofdstraat, Beetsterzwaag

Toelichting

Adellijke huizen geven Beetsterzwaag cachet

In Edinburgh is de Royal Mile, de anderhalve kilometer kasseien door de oude binnenstad tussen twee kastelen, een van de voornaamste toeristenattracties. De 1,5 kilometer adellijke huizen die de monumentale smaakmakers van Beetsterzwaag vormen, genieten nog lang niet zoveel bekendheid. Toch liggen de royale landgoederen er fantastisch bij. De in klassieke stijl opgetrokken landhuizen zijn vaak redelijk ongeschonden de eeuwen doorgekomen. De mooie combinatie met de in trendy Engelse landschapsstijl aangelegde tuinparken die grenzen aan de uitgestrekte bossen op de oeverwallen van het beekdal, geven het adelsdorp cachet en allure.

Meer informatie over de route

Pagina delen:  


« Bekijk alle routes

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.