wandel Koningspad – Route Voorwerk Siegerswoude-Bakkeveen

Het Koningspad is een wandelroute bestaande uit 6 etappes. De route is ca. 120 km lang. De route verbindt alle landschappelijke en cultuurhistorische hoogtepunten in het beekdal Koningsdiep. Wat opvalt is de rust die de streek nog altijd kenmerkt. Het beekdal Koninkgsdiep behoort in Nederland misschien wel tot de best bewaarde geheimen. Het is puur. Een ongepolijste parel.

Bekijk routekaart!

Route Wandelroute
Afstand 20 km
Soort route Beschreven
Uitgave Koningspad, Lanterfanten door het beekdal Koningsdiep
Startpunt Binnenwei, Siegerswoude

Toelichting

Rondje Bakkeveen onder het wakend oog van Allard

Ze zijn van respectabele leeftijd. Bijna duizend jaar. Ureterp, Siegerswoude, Duurswoude en Bakkeveen behoren tot de oudste dorpen in Opsterland. De hogere zandruggen en de vruchtbare graslanden in de laagte van het beekdal leenden zich bij uitstek voor de vestiging van boeren die de heide ontgonnen voor akkerbouw en vee weidden in het grasland. Bakkeveen was in de middeleeuwen eigendom van het klooster Mariëngaarde in Hallum dat rond 1250 een uithof stichtte bij It Foarwurk. De kerk en de kapel Curia Sancta Mariae dienden als springplank voor de veenontginning en turfwinning. Wie dit bijzondere landschap wil ‘lezen’ en begrijpen doet er goed aan een paar stappen terug in de tijd te zetten.

Meer informatie over de route

Pagina delen:  


« Bekijk alle routes

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.