boot Lits-Lauwersmeerroute

Uitgestrekt, schilderachtig en heerlijk rustig. Uniek gelegen tussen twee Nationale Parken: De Alde Feanen en Lauwersmeer, met in het midden de Friese Wouden, waar oude dorpen de natuur afwisselen. Het gebied waardoor de Lits-Lauwersmeerrroute zich slingerend een weg baant naar het Lauwersmeer, heeft de watersporter veel te bieden. De vernieuwde Lits-Lauwersmeerroute verbindt de Friese meren en het Lauwersmeer en de plaatsen Drachten en Dokkum met elkaar. Dit verrassende stukje Fryslân biedt een prachtige route, bij uitstek te verkennen met een grotere motorboot.

Bekijk routekaart!

Route Vaarroute
Uitgave Www.beleeffriesland.nl/watersport/vaarroutes/lits-lauwersmeerroute/89
Startpunt Drachten

Toelichting

De Lits-Lauwersmeer route is geschikt voor grotere motorschepen tot een kruiphoogte van circa 2.90 m (diepgang tot 1.50 m). Havens aan de route vind je in Eastermar, bij Sumar recreatiepark Bergumermeer, in Noardburgum Zwartkruis en, iets van de route af, in Burgum.

De routekaart is verkrijgbaar bij de VVV’s in de regio.

Pagina delen:  


« Bekijk alle routes

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.