boot Rondje Súdwest

De Noordelijke Elfstedenvaarroute brengt een wens in vervulling. Liefhebbers kunnen nu ook dit laatste deel van de Elfstedenroute bevaren. Bezoek de sfeervolle noordelijke Friese steden en geniet onderweg van de prachtige natuur. Vanaf het water ontdek je een mooi natuurschouwspel: weidsheid, panoramische luchten en het sfeervolle licht dat van de Wadden lijkt te komen Met deze route kunt ook u de Elfstedenfinish op de Bonkefeart halen.

Bekijk routekaart!

Route Vaarroute
Uitgave Www.beleeffriesland.nl/watersport/vaarroutes/elfstedenroute/89
Startpunt Harlingen, Franeker of Leeuwarden

Toelichting

De tocht is een ‘staande mast route’. De vaarroute gaat over de Friese meren en over kleine vaarten waarvan de Wymerts tussen Boslward en IJlst, met zijn rietkragen en kleine dorpjes en bruggen, een van de mooiste is van Friesland (bruggen gratis). De brugwachters heten u er van harte welkom. U komt langs gezellige dorpjes w.o. Heeg en langs de stadjes Workum, Bolsward en IJlst. In IJlst kunt u besluiten door de brug te varen en te genieten van ‘de Geeuw’ richting Sneek (op de routekaart vermeld). U kunt met deze vaartocht op een ultieme wijze Friesland proeven. In het stadje Workum kunt u een bezoek brengen aan het Jopie Huisman Museum. In Bolsward ontvangt Aart van de Linden u graag in zijn bierbrouwerij. In IJlst kunt u een bezoek brengen aan houtzaagmolen ‘de Rat’ waar molenaar Simon Jellema u graag het houtzagen demonstreert. Ook langs het water vindt u leuke voorzieningen om even bij aan te leggen. Er is een Galerie te Oosthem (door de brug 1e boerderij links) en bij Wolsumerketting treft u een kanoverhuur met een theetuin a/h water Kootje bij de Brug (rode punt op de kaart) voor een kano met thee en appelgebak. Veel plezier met onderstaande vaartocht! Het beleven van Zuidwest-Friesland begint nu!

Pagina delen:  


« Bekijk alle routes

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.