wandel Swalkroute Oranjewoud

In het jaar 1676 besloot de echtgenote van de stadhouder van Friesland, Albertina Agnes, een buitenplaats te bouwen op de uitgestrekte heidevelden in de buurt van Heerenveen. De bouw werd groots opgezet, maar uiteindelijk nooit helemaal voltooid en rond 1810 op afbraak verkocht. Door dit initiatief zijn er meer adellijke en gezeten burgers naar Oranjewoud gekomen om daar in “stijl” te gaan wonen. Tussen 1820 en 1850 werden de meeste landgoederen gebouwd en aangelegd. Het ontstane parkengebied en de bossen met de prachtige beuken- en eikenlanen zijn in deze vorm uniek in Nederland.

Bekijk routekaart!

Route Wandelroute
Afstand 5.5 km
Soort route Beschreven
Uitgave Www.doarpswurk.nl
Startpunt Hotel Tjaarda, Koningin Julianaweg 98, 8453 WH, Oranjewoud

Toelichting

In het jaar 1676 besloot de echtgenote van de stadhouder van Friesland, Albertina Agnes, een buitenplaats te bouwen op de uitgestrekte heidevelden in de buurt van Heerenveen. De bouw werd groots opgezet, maar uiteindelijk nooit helemaal voltooid en rond 1

Pagina delen:  


« Bekijk alle routes

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.