wandel Swalkroute Sonnega-Oldetrijne

Vier Begraafplaatsenwandeling

Bekijk routekaart!

Route Wandelroute
Afstand 8 km
Soort route Beschreven
Uitgave Www.lanterfanten.nl
Startpunt Kerkje, Kortehemmen

Toelichting

De dorpjes Sonnega en Oldetrijne vormen samen een tweelingdorp, dat zich kenmerkt als hoofdzakelijk een agrarische gemeenschap. De ruilverkaveling, uitgevoerd in de jaren zeventig, heeft veel veranderd. Veel kleine agrarische bedrijven zijn opgeheven en schaalvergroting heeft zijn intrede gedaan. Tegenwoordig vindt men in de dorpen moderne loonbedrijven en mechanisatiebedrijven. De beide dorpen liggen ingesloten tussen Linde en Scheene met prachtige natuur langs beide riviertjes. Ook natuur-gebieden als de Rottige Meenthe en Polder Brandemeer zijn een bezoek meer dan waard. Kortom voor een wandeling of fietstocht is dit gebied ten westen van Wolvega zeer geschikt.

Pagina delen:  


« Bekijk alle routes

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.