wandel Swalkroute Waskemeer

Het dorp Waskemeer, met een inwonertal van rond de 900, bestaat nog maar enkele tientallen jaren onder deze naam. Waskemeer, dat voorheen als Haulerwijkbeneden bekend stond, ontstond in de verveningstijd. In het later agrarische dorp zorgde de melkfabriek voor werkgelegenheid en het karakter van het dorp. Nog steeds vindt u in het buitengebied veel boerderijen. De melkfabriek is in 1997 gesloopt en op deze mooie plek aan het water zijn nieuwe woningen neergezet. In het centrum van het dorp vindt u een supermarkt en café “De Herberg”.

Bekijk routekaart!

Route Wandelroute
Afstand 6.5 km
Soort route Beschreven
Uitgave Www.doarpswurk.nl
Startpunt Restaurant De Herberg, Bakkeveensterweg 1, 8434 NP,Waskemeer

Toelichting

Het dorp Waskemeer, met een inwonertal van rond de 900, bestaat nog maar enkele tientallen jaren onder deze naam. Waskemeer, dat voorheen als Haulerwijkbeneden bekend stond, ontstond in de verveningstijd. In het later agrarische dorp zorgde de melkfabrie

Pagina delen:  


« Bekijk alle routes

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.