Rust en Ruimte

Kom genieten in Friesland!

Kom jij genieten van de rust en ruimte in Friesland?


Friesland is dé provincie waar je kunt komen om allerlei actieve dingen te doen, maar ook om juist te genieten van rust en ruimte. Door de hele provincie en op de prachtige Waddeneilanden vind je uitstekende mogelijkheden om optimaal bij te komen door de rust en ruimte die je geboden wordt.

Rust en ruimte aan het water

Wil je aan het water verblijven en ondertussen genieten van rust en ruimte? In Friesland vind je ontzettend veel mogelijkheden om bijvoorbeeld te kamperen of overnachten aan het water in een ruimtelijke omgeving. Verblijf aan het IJsselmeer, waar je vanaf jouw camping of vakantiepark uitzicht hebt over dit prachtige en rustige meer. Ook zijn er verschillende andere meren in Friesland die erg ruimtelijk zijn en waar je kunt genieten van je welverdiende rust. Denk hierbij aan het Sneekermeer, Tjeukemeer of Slotermeer. Aan deze meren vind je prachtige vakantieparken, campings, hotels en B&B’s vanaf waar je ook kunt genieten van watersporten. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om aan zee te verblijven waar je lekker op het grote en brede strand kunt ontspannen. De Waddeneilanden zijn hier ook een perfecte locatie voor. Op deze rustige eilanden is veel natuur te vinden en ben je altijd dichtbij de zee. Geniet optimaal van rust en ruimte.

Rust en ruimte in de bossen

Ben jij meer een liefhebber van een bosrijke omgeving? In Friesland zijn ook veel prachtige bosrijke gebieden te vinden. Ontdek de Friese Wouden waar je mooie wandel- en fietstochten kunt vinden. In deze omgeving vind je prachtige boomkruinen en boomwallen. Deze verrassende omgeving kun je ook te paard ontdekken. Er zijn hier verschillende nationale parken, zoals het Drents-Friese Wold of de Alde Feanen. In de bosrijke gebieden in Friesland zijn veel mogelijkheden om in een rustige en ruimtelijke omgeving te overnachten. Of je nu wilt kamperen of wilt slapen in een hotel. Het is allemaal mogelijk.

Rust en ruimte in dorpen en steden

Houd jij van steden en dorpen, maar wil je ook kunnen genieten van rust en ruimte? In Friesland vind je veel kleine en historische stadjes en dorpjes waar je kunt ontspannen. Ontdek de Friese elf steden waarvan de kleinste slechts enkele honderden inwoners heeft. In deze plaatsen vind je mooie hotels en B&B’s en in de omgeving van de steden en dorpen kun je goed terecht op een camping of vakantiepark. De steden en dorpen hebben veel prachtige monumenten en monumentale panden waarin de rijke Friese historie ontzettend goed terug te zien is. Ga lekker lunchen of dineren in één van de gezellige en goede restaurants waar je kunt genieten van typisch Friese producten.

Kom je ook langs? Rust en ruimte vind je in deze prachtige provincie op vele manieren. Op welke manier wil jij de Friese rust en ruimte ontdekken?

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.