Ontdek alles over schaatsen in Friesland

Van Thialf tot de Elfstedentocht

Ontdek alles over schaatsen in Friesland


Hét schaatsland in de wereld is natuurlijk Nederland. Maar in Nederland is er één echte schaatsprovincie en dat is Friesland. De zware Elfstedentocht heeft hier vele jaren plaatsgevonden, maar ook Thialf is erg bekend in schaatsend Nederland en ver daarbuiten. Ga je liever zelf schaatsen? Met een rijk aanbod aan meren, kleine riviertjes, kanalen en plassen zijn de mogelijkheden eindeloos. Lange afstanden? Of toch liever kleine rondjes op een gezellig verlichte bosvijver? Ontdek nu alles over schaatsen in Friesland!

Ben jij al eens in Thialf geweest om bijvoorbeeld Friese én nationale held Sven Kramer aan te moedigen? Kom vooral eens sfeerproeven tijdens deze drukbezochte wedstrijden. Ook in Leeuwarden is een volledig vernieuwde ijsbaan. Dus trek je dikke sokken aan en bind de ijzers onder. Je bent van harte welkom in het schaatsmekka van het Noorden!

De Elfstedentocht

Friesland staat natuurlijk ook bekend om de Elfstedentocht. De meest recente tocht was in 1997 en sindsdien zijn er nog een aantal momenten geweest dat er enorm veel hoop was op een nieuwe tocht. Het hele land was in 2012 in rep en roer over een nieuwe Elfstedentocht. Helaas bleek deze uiteindelijk niet door te gaan, maar Friesland stond wel weer volledig op de kaart! Wie weet komt er ooit nog een Elfstedentocht..

Schaatsen in Thialf

Wie kent het Thialf niet? De bekendste schaatshal van Nederland! Het Thialf beschikt over meerdere ijsfaciliteiten, want naast de 400-meterbaan zijn er nog drie ijsbanen. Tijdens de recreatieve uren kun je hier vrij schaatsen, maar schaatslessen zijn er ook. Daarnaast zijn er dit jaar weer verschillende evenementen in Thialf.

In de Friese natuur schaatsen

Wil jij in de winter genieten van prachtige natuur terwijl je buiten aan het schaatsen bent? Kom dan naar Friesland! In Friesland kun je prachtig schaatsen wanneer het goed gevroren heeft, dankzij het vele water. We hebben voor jou de mooiste schaatsplekken op een rij gezet:

Zeker weten of het veilig is om op de natuurijsbanen te schaatsen? Bekijk de website van de Friesche IJsbond voor actuele informatie. Hier vind je ook meer informatie over de leuke schaatsplekken in Friesland.

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.