Skûtsjesilen


Een skûtsje (Fries voor 'schuitje') is een houten of stalen Friese tjalk gebouwd voor het vervoer van vracht in Friesland. Skûtsjesilen is een mooie en spectaculaire belevenis die je een keer in je leven gedaan moet hebben. Aan boord van het traditionele skûtsje worden tijdens het zeilen de handen uit de mouwen gestoken. Het schip moet immers op koers blijven! Voor de actievelingen zijn er genoeg taken aan boord om actief mee te zeilen, de schipper en maat zorgen voor een goede uitleg van te voren. Ook is er plek om gezellig bij te praten met je vrienden of om van de Friese omgeving te genieten. Dus voor ieder wat wils.

Altijd deze traditionele Friese traditionele watersport een keer geprobeerd willen hebben? Bij onderstaande aanbieders kun je skûtsjesilen.

Aanbieder Plaats Website Aanbieding Voorwaarde
De Twirre Earnewâld detwirre.nl 10% korting Aantonen dat je een student bent
Annage Skûtsjesilen Earnewâld annage.nl
Terherne Haven Terherne terhernehaven.nl
Skutsjesilen Sloten skutsjesilen.com

 

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.