Sloepenroute, van Leeuwarden, naar Grou en verder


De sloepenroute is, de naam zegt het al, geschikt voor sloepen, maar ook voor kleine boten en woonboten met een geringe diepgang (minder dan 80 cm) en van geringe doorvaarthoogte (niet meer dan 2,1 meter).

De sloepenroute voert over kanalen (die voor grote jachten niet bevaarbaar zijn) langs schilderachtige plaatsen en dorpen, eerbiedwaardige oude stadjes en schitterende bosgebieden. Aanleggen kan op veel plaatsen. Voor wie aan boord geen slaapgelegenheid heeft, zijn er in de grotere plaatsen hotels en pensions. De totale route bedraagt 67,5 kilometer. Voor wat betreft de duur van de vaartocht moet u uitgaan van ongeveer 12 tot 14 uur.

Doorvaarhoogte

De brug in Goutum, vlakbij Leeuwarden, is nu de laagste brug op het traject en bepaalt de doorvaarthoogte van 1.22 meter. De gemeente Leeuwarden streeft ernaar om in de komende jaren de gehele vaarroute op een doorvaarthoogte van 1,50 meter te brengen.

Kaarten en informatie van de verschillende sloeproutes zijn verkrijgbaar bij onder ander VVV Leeuwarden – Sophialaan 4, 8911 AE  Leeuwarden.

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.