Kom jij langs in Sloten?

Ontdek deze prachtige oude stad in De Friese Meren!

Kom jij langs in Sloten?


Sloten is één van de Friese elf steden en ligt in gemeente De Friese Meren. De stad ligt tussen Lemmer en Balk. Ontdek alles over het mooie Sloten!

De stad

Sloten is een stad in De Friese Meren en ligt dichtbij het Slotermeer. Daarnaast is de stad ontzettend klein en wonen er maar 760 inwoners. Vroeger was het stadje van enorm strategisch belang, omdat het zich in een belangrijke waterweg van Sneek naar de Zuiderzee bevond. Tegenwoordig is dit niet meer het geval, maar Sloten is nog wel altijd erg in trek bij watersporters, dagjestoeristen en mensen die in een rustige woonomgeving willen wonen. In het zuiden van de stad is een jachthaven te vinden. In Sloten zijn twee waterpoorten te vinden en de binnenstad is hartstikke knus. Ook zijn er veel oude, maar erg mooie woonhuizen te vinden.

Bezienswaardigheden in Sloten

In de stad zijn verschillende rijksmonumenten te vinden, zoals de mooie antieke woonhuizen die gebouwd zijn in de 17e en 18e eeuw. Ook zijn er twee waterpoorten in de stad te vinden die erg leuk zijn om te bezichtigen. In Sloten is er een korenmolen te vinden die De Kaai heet. Bij deze molen staat een oud kanon en in juli en augustus wordt dit kanon iedere vrijdagavond afgeschoten door de stadsschutterij van Sloten. Heel bijzonder om mee te maken!

Activiteiten in Sloten

De omgeving van Sloten is dankzij de ligging aan het Slotermeer erg mooi. Ga erop uit met de fiets of maak een wandeltocht langs het Slotermeer. Ook de oude binnenstad van Sloten is erg leuk om doorheen te wandelen. Wil je graag watersporten? Hier staat Sloten om bekend. Sloten is gemakkelijk via het water te bereiken via Woudsend en bij het Slotermeer kun je uitstekend watersporten. Kom met je eigen boot en geniet van het prachtige vaarwater. Natuurlijk kun je ook een boot huren.

Overnachten in Sloten

In de omgeving van Sloten zijn mooie vakantieparken en campings te vinden, waar je kunt genieten van verschillende watersporten. Het water van het Slotermeer is geschikt als zwemwater. Je kinderen zullen zich enorm vermaken. Wil je een aantal dagen in de stad verblijven? Boek dan één van de uitstekend beoordeelde hotels of B&B’s in de stad. Kom jij langs in Sloten? Ontdek het aanbod!

Culinair Sloten

Genieten van typisch Friese lekkernijen? Ga dan eten in één van de restaurants in Sloten. Een ruim aanbod word je geboden door enorm knusse en gezellige restaurants. Ga naar het prachtige pand van De Zeven Wouden waar je kunt lunchen en dineren. De visgerechten hier zijn heerlijk!

Ontdek het aanbod voor overnachten

Pagina delen: