Ontdek de watersportstad Sneek

Een prachtige stad met volop mogelijkheden!

Kom jij langs in Sneek?


Heb je plannen om naar Friesland te komen, maar weet je nog niet waar je naar toe wilt? Sneek is zeker de moeite waard! De combinatie van stad en water komt samen in Sneek. Met de historische binnenstad, de waterpoort, de Sneekweek en het Sneekermeer om de hoek hoef jij je zeker niet te vervelen. Kom eens langs!

De stad

Sneek staat qua grootte op de derde plaats in de provincie en ligt in de gemeente Sûdwest Fryslân. De stad telt zo’n 33.000 inwoners. Met de centrale ligging in het merengebied van Friesland is het wel duidelijk dat dit een echte waterstad is. Het vervult een centrale functie voor de regio zuidwest en heeft zelfs in 15de eeuw de titel hoofdstad mogen dragen. Er is veel te doen rondom de watersport, maar ook voor cultuur, gezelligheid en leuke eettentjes ben je in Sneek aan het juiste adres.

Bezienswaardigheden in Sneek

Je kijkt je ogen uit in Sneek! De rijke cultuur, monumentale gebouwen en de stadsgrachten maken de stad tot een bron van bezienswaardigheden. Het oudste gebied ligt rondom de terp de Grote of Martinikerk. Hier vond in de 10de eeuw al een eerste bouw plaats. Het meest bekende bouwwerk in Sneek is de Waterpoort, welke in 1613 gebouwd is. De Waterpoort staat bekend als het symbool van de rijkdom van de stad. Daarnaast mag je een bezoek aan het Fries Scheepvaart Museum eigenlijk niet overslaan. Dit veelzijdige museum over de geschiedenis van de Friese scheepvaart is elke dag te bezoeken. Wie in Friesland op bezoek is, moet ook de Berenburg geproefd hebben. In de distilleerderij Weduwe Joustra te Sneek brouwen ze nog iedere dag en mag je natuurlijk even proeven.

Activiteiten in Sneek

Voor een dagje of een weekend Sneek zijn er vele activiteiten. Of je nu alleen, als stel, of met het gehele gezin de stad bezoekt, je kunt op verschillende manieren de stad ontdekken. Via een stadswandeling, met de fiets, een rondvaart of te voet, het kan allemaal. Gedurende het jaar worden regelmatig evenementen georganiseerd voor jong en oud. De Sneekweek is bijvoorbeeld een festijn die je niet mag missen. Overdag strijden de zeilboten om de felbegeerde titel, maar ’s avonds is er tijd voor ontspanning met live muziek in het centrum van Sneek. Verder is er een springkussenelfstedentocht, Swinging Sneek en zijn er toeristische braderieën. Gek op shoppen? Leef je uit in Sneek. Naast de grote modeketens vind je ook tal van kleine winkeltjes met de meest uiteenlopende collecties. Is het lekker weer voor een terrasje? In de knusse binnenstad zijn veel cafeetjes en het is bijna altijd gezellige druk.

Overnachten in Sneek

Blijf je lekker even hangen? Sneek biedt volop mogelijkheden om te overnachten. Er zijn zowel hotels, pensions, groepsaccommodaties als een jeugdherberg. Of slaap eens een nachtje op de camping of in een zeilschool. Liever een beetje buiten de stad? In de omgeving van het Sneekermeer zijn volop campings en vakantieparken. Je bent dan zo in de binnenstad van Sneek. Bepaal voor jezelf wat bij je past en boek een overnachting. Tot ziens in Sneek!

Evenementen in Sneek

In Sneek kun je het hele jaar door terecht voor leuke evenementen. Ook leuk voor mensen die niet uit Sneek komen!

  • Houd je van muziek en zeilen? Kom naar de Sneekweek
  • Ga met je kinderen naar de springkussen Elfstedentocht
  • Fiets de Elfmeren fietstocht
  • Loop de 4 mijl van Sneek

Culinair Sneek

Bij de vele café’s en restaurants in en om Sneek kun je terecht voor zowel lokale als landelijke producten. Echt een Friese culinaire beleving? Met de culinaire Elfstedentocht bereiden 11 koks in Sneek de meest mooie en uitdagende gerechten. Hierbij maken ze gebruik van veel lokale lekkernijen. Je kunt bovendien een prijs winnen door een verrassend kostuum aan te trekken voor deze Elfstedentocht, gezelligheid alom!

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen: