Ontdek de Sneekweek!


Ben je al eens bij de Sneekweek in Friesland geweest? Dan wil je vast nog veel vaker heen! Dit ontzettend leuke evenement vindt ieder jaar plaats en wordt georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek en de Gemeente Zuidwest Friesland. Er zijn zeilwedstrijden voor allerlei verschillende categorieën en daarnaast zijn er veel feestelijke activiteiten. Kom je langs tijdens de Sneekweek? Verblijf in één van de mooie accommodaties in of rondom Sneek!

De Sneekweek wordt al sinds 1934 georganiseerd en is steeds groter geworden. In 1934 waren er 177 deelnemers, maar dit is inmiddels opgelopen tot maar liefst 1000. In het jaar 2010 was de 75ste editie van het evenement en hierbij was zelfs (toen nog) Koningin Beatrix aanwezig. Het bezoekersaantal is door de jaren heen enorm gestegen. Mensen vanuit het hele land willen de Sneekweek zeker een keer meemaken. Voor deze bezoekers wordt bijvoorbeeld een camping geopend waar honderden kampeerders terecht kunnen. Maar ook zijn er veel hotels en accommodaties waar je lekker kunt slapen tijdens de Sneekweek.

Overnachtingsmogelijkheden tijdens de Sneekweek

Kom je meerdere dagen naar de Sneekweek? Er zijn volop mogelijkheden om te overnachten tijdens de Sneekweek. Friesland heeft een enorm aanbod aan campings, vakantieparken, hotels en B&B’s. Voor elk budget is er wel iets te vinden in of rondom Sneek. Kamperen kan ook op de camping die speciaal voor de Sneekweek wordt ingericht. Op deze Sneekweekcamping is plaats voor honderden kampeerders. Ook kun je om te kamperen terecht bij De Potten, De Domp en Paviljoen Sneekermeer. Liever in een accommodatie overnachten? Ontdek dan de hotels en B&B’s in en rondom Sneek. Zoals je ziet zijn er ontzettend veel mogelijkheden zodat je je geen zorgen hoeft te maken over een slaapplek of vervoer. Zo’n feest wil niemand missen!

De Sneekweek in 2015

Dit jaar (2015) is de Sneekweek van donderdag 31 juli tot en met zaterdag 8 augustus. Traditioneel is de opening op vrijdag in de Waterpoort. De opening van de 80e Sneekweek is uitbundig, met muziek, de vlootschouw en vooral veel vuurwerk. Het programma begint om half 8, de hele avond is gevuld met prachtige tradities. Tijdens de Vlootschouw stellen alle deelnemende zeilklassen zich aan je voor én aan de aanwezige hoogwaardigheidsbekleders. Op vrijdag 31 juli is – naast de Sneekweek – de grote finale van het SKS Skutsjesilen. Erg populair in Friesland, ook voor mensen die niet uit Friesland komen is deze finale met allerlei mooie en snelle boten fantastisch om te zien. Ieder jaar weer levert de finale veel spanning op. Tijdens de Sneekweek is er een kleurrijke kermis. Op zaterdag en zondag beginnen al vroeg in de ochtend de zeilwedstrijden op het Sneekermeer. Vanaf het centrale starteiland is de coördinatie van de wedstrijden vind je een grote feesttent. Op de zondag kan de liefhebber van winkelen ook zijn of haar hart ophalen, want deze dag is namelijk koopzondag in Sneek. Ieder jaar vindt op maandag de Roze Maandag plaats. Sinds 2011 is de maandag tot deze dag uitgeroepen en de dag staat volledig in het teken van de homo-emancipatie. Op dinsdag is de Sneker Stappersavond, de traditionele avond van de Snekers om gezellig op stap te gaan in één van de leuke kroegen of bars die de stad rijk is. Op woensdag is het Hardzeildag en op donderdag zit de Sneekweek er – helaas – alweer op.

De Sneekweek staat bol van tradities. Maak deze bijzondere week in Friesland ook eens mee en verblijf meerdere dagen in of rondom Sneekweek. Je hoeft echt geen liefhebber van zeilen te zijn om het enorm naar je zin te hebben. Ontdek het aanbod voor overnachten in de omgeving en kom langs tijdens de Sneekweek!

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.