Kom jij langs op Terschelling?

Ontdek dit mooie Waddeneiland

Kom jij langs op Terschelling?


Het derde eiland van de Waddeneilanden! Dit mooie eiland is volledig ingesteld op toerisme en er zijn ieder jaar leuke evenementen, zoals Oerol. Kom jij langs op Terschelling?

Het eiland

Terschelling is, na Texel, het grootste eiland van de vijf Waddeneilanden. De strandlengte is ongeveer 30 kilometer en er is maar liefst 70 kilometer aan fietspaden. Net als op de andere eilanden is toerisme een belangrijke bron van inkomsten. In de zomer komen jaarlijks driemaal zoveel mensen op het eiland dan in de winter.

Bezienswaardigheden op Terschelling

Terschelling staat bekend om de bruisende sfeer en vuurtoren De Brandaris. De Brandaris steekt overal bovenuit en is al meer dan 400 jaar symbool van het eiland. De haven van West-Terschelling is een absolute bezienswaardigheid. Deze is aangelegd in de Dellewalbaai, de enige natuurlijke baai van Nederland en één van de mooiste van Europa.

Activiteiten op Terschelling

Het eiland ontdekken op de fiets? Er is maar liefst 70 kilometer aan fietspaden die je langs prachtige stukjes Terschelling brengen. Je kunt langs de zee, door uitgestrekte weilanden en door prachtige bosrijke gebieden fietsen. Ook is het mogelijk om met een 4×4 of huifkar over het strand te rijden. Of wat dacht je van strandzeilen (blowkarten) of kiten. Liever op het water iets doen? Ga zeevissen, zeilen of kanoën in de zee. Of trek je wandelschoenen aan. Terschelling heeft ruim 200 kilometer aan onverharde wandelpaden. Wandel of fiets door de unieke natuur die prachtig is in ieder jaargetijde! Ontdek ook het Wrakkenmuseum in Formerum!

Evenementen op Terschelling

Terschelling is rijk aan kunst, cultuur en theater. Het bekendst is het 10-daagse straat- en theaterfestival Oerol. Dit cultuurfestival bestaat al sinds 1982! Ieder jaar in juni komen veel mensen naar Terschelling om te genieten van het theater bij Oerol. Maar er is natuurlijk veel meer te doen, te zien en te beleven! Veel eilandbewoners maken prachtige kunstwerken, in oktober is er Kunst in de Kerk in Midsland waar veel kunstwerken te zien zijn. En wat dacht u van bijvoorbeeld De Horizontoer, Theater te Water? In West-Terschelling is museum het Behouden Huys te vinden, waar alles op cultuurhistorisch te zien is.

Culinair Terschelling

Verwacht in Terschelling geen hippe beachclubs of trendy restaurants. Maar dit betekent niet dat je niet lekker kunt eten op Terschelling. In de verschillende dorpjes zitten een aantal goede restaurants. Ook kun je bij de verschillende strandtenten heerlijk van het uitzicht genieten, een lekker drankje drinken of genieten van een romantisch diner.

Overnachten op Terschelling

Overnachten op Terschelling? Op Terschelling vind je verschillende campings en vakantieparken, waaronder een aantal campings speciaal gericht op jongeren. Liever een huisje, chalet of stacaravan huren of overnachten in een hotel of B&B? Terschelling biedt volop keus.

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen:  


Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.