Vakantie aan het water

Een prachtige vakantie aan het water in Friesland

Vakantie aan het water


De Friese meren, je kent ze waarschijnlijk wel. Wellicht ben je er al eens op vakantie geweest of ben je een fervent watersporter, dan zijn ze jou niet ontgaan. De Friese meren zijn geschikt om heerlijk aan en op te ontspannen, voor kitesurfen en zeilen of in te zwemmen. Boek nu een heerlijke vakantie aan het water in Friesland!

Bekijk het aanbod voor overnachten

Een heerlijke vakantie aan het water, wie wil dat nou niet? En dé plek bij uitstek daarvoor is Friesland. Friesland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Friese sporttradities zoals skûtsjesilen en fierljeppen hadden, logischerwijs, zonder de Friese wateren niet bestaan. Wil je liever een ontspannen vakantie aan het water, dan kun je daarvoor ook zeker terecht in Friesland.

De Friese meren

Geliefd bij watersporters en toeristen uit heel Europa zijn de Friese meren, gelegen in het zuidwesten van Friesland. Dit netwerk van 24 meren, die met vaarwegen met elkaar zijn verbonden. Een mooie vakantie aan het water is in dit gebied dan ook gegarandeerd. Vanaf de kant bootjes kijken, zelf erop uit in een (zeil)boot, aan jou de keuze. Of je nu een van de vele campings aan het water kiest of een huisje huurt in de buurt, genieten doe je zeker!

De vijf grootste Friese meren:

  • Heegermeer (Hegemer Mar)
  • De Fluessen (Fluezen)
  • De Holken
  • Morra (De Morra)
  • Slotermeer (Sleattemer Mar)

Activiteiten op en om het water

Een vakantie aan het water betekent niet dat je alleen maar op het water te vinden bent, tenzij je dat natuurlijk wilt. De wateren in Friesland bieden zoveel natuurlijk schoon, het zou zonde zijn als je daar niet van zou genieten. Een vakantie aan het water betekent ook niet alleen maar liggen op een van de vele strandjes. Maak eens een wandeling of fietstocht langs het water en geniet van alles wat Friesland jou te bieden heeft. Je wilt nooit meer anders!

Kite- of windsurfen in Friesland

Wil je een écht actieve vakantie op het water? Ga dan naar de westkust van Friesland, bij het IJsselmeer. Bekende spots zijn Makkum, Workum, Hindeloopen en Stavoren. Ook de waddeneilanden zijn erg populair! Zo vindt er in juli op Ameland een kite- en windsurffestival plaats: Madnes! Op de ‘binnen’meren mag helaas niet worden gekite of gewindsurfd. Voor beginners en gevorderden zijn alle spots (langs het IJsselmeer) geschikt vanwege het overwegend ondiepe water. Zo zie je, een vakantie aan het water is in Friesland voor alles en iedereen mogelijk!

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.