Varen in Friesland

Ontdek alle routes

Kom jij varen in Friesland?


Hou jij ook zo van watersport? Kom dan naar de provincie Friesland. Onze prachtige provincie is bij uitstek geschikt om te gaan varen. Varen in Friesland is op veel manieren mogelijk. Wat dacht je van zeilen op het IJsselmeer? Of varen over de Friese Meren? Een boottochtje is leuk voor álle leeftijden, van jong tot oud. Een boot huren? Geen enkel probleem, er zijn genoeg bedrijven waar je een boot kunt huren. Kom je met je eigen boot? Er zijn ontzettend veel jachthavens in de provincie Friesland waar je kunt overnachten. Bij aankomst voel je je direct thuis in Friesland!

Bekijk alle eetgelegenheden

Varen in Friesland met kinderen

Samen met je kinderen lekker touren over het water? Je kinderen hebben de tijd van hun leven op het Friese water. Ze kunnen op veel plekken veilig zwemmen in schoon water. Op meer dan 20 plekken kan het hele gezin met een gerust hart lekker in het water plonzen. Wil je niet alleen varen in Friesland, maar ook meer van de provincie zien met het gezin?

  • Ontdek Aquazoo in Leeuwarden
  • Bezoek het grootste stoomgemaal ter wereld in Lemmer
  • Leer alles over De Kameleon in het Kameleondorp
  • Ga lekker spelen in MonkeyTown of in het Speelbos

Kom jij met je kinderen varen in Friesland? Jullie zijn van harte welkom!

Varen in Friesland via prachtige vaarroutes

In de provincie Friesland zijn verschillende vaarroutes te vinden. Ontdek bijzondere boerderijen via de Boer & Haven vaarroutes. Het Friese Water en landschap optimaal ervaren? Doe de Middelseetocht door een prachtig stuk van Zuidwest-Friesland. Wil je weten waar de schaatsers langs zijn gekomen tijdens de Elfstedentocht? Het is mogelijk om (een deel van) de Elfstedenroute te varen. Een andere leuke route voor het hele gezin is de Woudaaproute waarbij je langs Terherne, Langweer, Woudsend en Heeg komt. Kinderen zijn hier extra welkom! Maar je kunt naast het varen ook erg veel andere dingen van Friesland ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar één van de watersportevenementen, zoals de Sneekweek. Daarnaast kun je in Friesland aan het water overnachten. Bijvoorbeeld in een van de prachtige vakantieparken aan het water. Liever middenin een bosrijk gebied? Ook dat is mogelijk en alles is dichtbij het water. Ook is er een rijke historie en zijn rust en ruimte belangrijke begrippen in het echte Friese leven.

Kom jij met je eigen boot naar Friesland? Er zijn veel vakantieparken en andere plaatsen waar je je boot kunt aanleggen.

Wil jij varen in Friesland? Ontdek de mogelijkheden hier!

Bekijk alle eetgelegenheden

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.