Ontdek de prachtige Friese wateren

Voor een echte Friese beleving op het water!

Varen over het Friese water


Met een wateroppervlakte wat bijna gelijk is aan het landoppervlakte, kunnen we wel concluderen dat Friesland echt een waterprovincie is. Dit is ook terug te zien in de activiteiten en evenementen die worden georganiseerd op en rondom het water. Voor een echte Friese beleving mag je dus zeker de Friese Meren niet missen. Op verschillende manieren kun je het watergebied ontdekken, bijvoorbeeld per boot of kano. Heb je zelf geen boot, of kano, dan kun je uiteraard gemakkelijk eentje huren!

Varen in Friesland

Wie Friesland zegt, zegt water. Het is dan ook de provincie van het skûtsjesilen, fierljeppen en schaatsen. Wil je Friesland echt leren kennen? Dan ben je op de Friese wateren aan het juiste adres. Leg op je gemak een leuke route af op het water. Dit kan voor een hele dag of voor een aantal uurtjes, het is maar net waar je zin in hebt. De grootste meren bevinden zich in het zuiden van Friesland, waaronder het Sneekermeer en het IJsselmeer. Maar er zijn ook vele mogelijkheden in de rest van Friesland waar je zowel met je boot als kano heen kun varen. Heb je dgeen boot? Geen probleem, er zijn genoeg verhuurbedrijven waar je terecht kunt.

Evenementen op het Friese water

Op en om het water worden regelmatig evenementen georganiseerd waarbij iedereen welkom is, jij dus ook! Zo is in begin augustus de Sneekweek, overdag om de eer en ‘s avonds voor de sfeer. Een goede combinatie van actie en ontspanning. Het skûtsjesilen in de maanden juli en augustus is inmiddels ook een begrip voor Friesland. In deze periode strijden 64 prachtige skûtsjes op de Friese meren om het kampioenschap. Jij kunt dit meemaken, zowel vanaf de de wal als vanaf het water. De sfeer is altijd gezellig en sportief, dit wil je meemaken! Ben je juist op zoek naar alle informatie over boten, schepen, motoren en watersport? Kom dan langs in Leeuwarden tijdens Boot Holland. Je hoort het wel, genoeg te doen op de Friese wateren.

Boot of kano huren

Wil je ook graag de sfeer op het water beleven, maar heb je geen boot tot je beschikking? Geen zorgen, op verschillende plekken in Friesland kun je een boot of kano huren waarmee je zo het water op kunt! Wees er wel op tijd bij, want in het hoogseizoen gaat het erg snel met de verhuur. Je kunt er voor kiezen om een dagdeel, dagje of aantal nachten een boot te huren. Je kunt, afhankelijk van het boottype, overnachten op de boot of een overnachting in een hotel regelen. Langs de vaarroutes zijn tal van mogelijkheden op het gebied van overnachten. Op de kaart zie je welke locatie voor jou het meest geschikt is. Vooraf kun je op verscheidene plekken een hapje gaan eten, van pizzeria tot sterrenrestaurant. Maar net waar je trek in hebt.!

Bekijk alle routesBekijk alle bootverhuurbedrijven

Friesland is veelzijdig en voor iedereen! Op het gebied van varen kent Friesland oneindig veel mogelijkheden. Het groot aantal wateren in de provincie biedt vele mogelijkheden wat betreft activiteiten en evenementen. Ook kun je op eigen gemak de verschillende routes afleggen en aanleggen waar je wilt! Jij kunt zelf bepalen waar je zin in hebt. De dag afsluiten met een overheerlijk diner of overnachten langs het water? Wij laten je graag zien wat er in de omgeving voor mogelijkheden zijn. Zo leer je Friesland echt kennen en hoef je niks te missen!

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.