Weekendje weg?

Vind hier alle aanlegplaatsen!

Zoek je een aanlegplaats?


In Friesland zijn tal van aanlegplaatsen, waar iedereen gebruik van mag maken. Ben je met je boot een aantal dagen het Friese water op? De aanlegplaatsen zijn vaak van alle gemakken voorzien en bieden veel mogelijkheden voor overnachtingen.

Ben je met de boot in Friesland of heb je een bootje gehuurd? Er zijn in de provincie Friesland genoeg plekken waar je gemakkelijk aan kan leggen, voor een uurtje maar ook voor een aantal dagen. Dit is ook niet verrassend met al die watersportdorpjes en steden die Friesland rijk is.

Havens in Friesland

In Friesland beschikken zo’n 80 plaatsen over een haven, welke allemaal ruimte hebben voor aanleg. Qua grootte variëren de havens nog wel. Er zijn kleinere havens met een aantal ligplaatsen, maar ook ruimere havens zoals bij het IJsselmeer. De voorzieningen in de havens zijn van zeer hoge kwaliteit. Douchen en wassen is altijd mogelijk. Tanken kan bij de meeste havens. Vaak zit er ook wel een supermarkt in de buurt, zodat je de voorraadkast weer even goed bij kunt vullen. Bekijk op onze kaart welke jachthaven bij jou in de buurt zit.

Marrekrite aanlegplaatsen

Wanneer je een weekendje weggaat met de boot, kun je prima aanleggen bij één van de plaatsen van de Marrekrite. De Marrekrite is een organisatie in Friesland die veel voorzieningen voor waterrecreanten realiseert. De aanlegplaatsen liggen midden in de natuur en zijn zowel geschikt voor motorkruisers als zeiljachten. Je herkent de plekken aan een blauw-wit bordje met een zeilbootje erop. Hier kun je tijdens jouw vakantie gewoon gratis gebruik van maken. Wil je overnachten op één van de aanlegplaatsen, dan wordt het kopen van een Marrekrite wimpel zeer op prijs gesteld. Hiermee steun je de organisatie. Het is wel belangrijk om te weten dat het over het algemeen niet is toegestaan om te kamperen op de terreinen bij de aanlegplaatsen. Waar dit wel is toegestaan, wordt dit aangegeven op de borden.

Bekijk alle aanlegplaatsen

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!