Ontdek de watersportevenementen in Friesland


Kom je naar Friesland of ben je al in de provincie? En houd je van watersport? Het hele jaar door zijn er evenementen op het gebied van watersport! Ontdek alle watersport evenementen.

Eén van de grootste evenementen op het gebied van watersport is het SKS Skûtsjesilen. Deze spannende bootrace trekt ieder jaar ontzettend veel bezoekers. En wat dacht je van de Sneekweek? Ook hier komen jaarlijks ontzettend veel bezoekers op af! Kom jij langs bij één van de watersport evenementen?

Bekijk alle watersportevenementenBekijk alle evenementen

Pagina delen:  


  Uitgelichte watersportevenementen


Eneco Zonnebootrace

Eneco Zonnebootrace

  Vanaf 26 mei 2017

De Eneco Zonnebootrace; het Nederlands Kampioenschap zonnebootracen van 2017!

Meer informatie
De Friesche Elfstedenweek – te water

De Friesche Elfstedenweek – te water

  Vanaf 24 juli 2017

Van 24 t/m 29 juli 2017 wordt de 24e Elfstedenweek te water gehouden. In deze week worden de 11 Friese steden aangedaan en in 6 daarvan wordt overnacht. In deze week kunt u genieten van de prachtige meren, kanalen en vaarten, welke de provincie Fryslân u te bieden heeft. Deze tocht is geschikt voor kano´s, roei-, zeil- en motorboten en sloepen. In de overnachtingplaatsen kunt u gratis overnachten. In Leeuwarden is op de dagen voor de start (22 en 23 juli) ligplaats gereserveerd achter de Prinsentuin, waar de start en ook de finish plaatsvinden. Deze 24e Elfstedenweek wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân en de betreffende gemeenten. Diverse bedrijven verlenen eveneens medewerking aan dit evenement. Afhankelijk van uw doorvaarthoogte kunt u kiezen uit verschillende routes naar de volgende etappeplaats. Behalve de maandagochtend is er elke ochtend een palaver voor de zeil-, en motorboten. Voor de kano’s en roeiboten is er ’s avonds een palaver op het overnachtingterrein. Het palaver op zondag 23 juli in de Prinsentuin is voor alle deelnemers.

Meer informatie
Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.