Kom uitwaaien op Vlieland

Ontdek de mooiste plekjes op dit eiland!

Kom jij langs op Vlieland?


Ondanks dat Vlieland maar een klein eiland is, heeft het genoeg te bieden. Je bent er al binnen anderhalf uur vanaf Harlingen, maar hebt toch echt het gevoel dat je even weg bent! Je kunt lekker uitwaaien op het strand, wandelen of fietsen over de duinpaden en heerlijk eten in de vele restaurantjes op het eiland. Kom gezellig langs!

Het eiland

Vlieland is maar een klein eiland (20 km. lang en 2 km. breed) en ligt, van de Friese Waddeneilanden het meest westelijk. Met de boot kun je vanuit Harlingen binnen anderhalf uur op het eiland aanmeren. Op Vlieland tref je een uniek landschap aan. Het is een uitgestrekt duinenlandschap waarop je verscheidene naald- en loofbomen tegenkomt en ook een groot aantal vogels kunt spotten! Op het eiland is het verboden om (zonder vergunning) met de auto te rijden, waardoor er op het eiland ware rust heerst. Toch is er ook genoeg actie in het levendige vissersdorpje.

Bezienswaardigheden op Vlieland

Vlieland is niet zo rijk aan historische gebouwen. Toch zijn er genoeg om eens een speciale wandeling langs te maken. Net voordat je de Dorpsstraat binnengaat loop je tussen twee hoge witte muren door, de Coupure. Deze muren doen, samen met “de klep” in de straat, dienst als hoogwaterkering. Het oudste huis op Vlieland is het gebouw waarin museum Tromp’s Huys is gevestigd. Dit gebouw dateert al van 1575. Begin 17e eeuw is het uitgebreid tot de huidige grootte. Het museum Tromp’s Huys is volledig gerestaureerd. Het vroegere Posthuys is tegenwoordig een hotel en restaurant, waar je prima terecht kunt voor als wandelaar of fietser voor een lekker bakje koffie of overnachting. De vuurtoren mag ook zeker niet worden vergeten. Bij de vuurtoren heb je een schitterend uitzicht over het eiland, de Waddenzee en de Noordzee. Kortom, genoeg te zien!

Activiteiten op Vlieland

Een actieve vakantie vieren kan ook zeker op Vlieland. Zo is er langs de kust een fietspad aangelegd van zo’n 26 kilometer lang. Deze route gaat tevens door de bossen en duinen. Ga je liever te voet? Dat kan ook, met de mooie schelpenpaden dwars door de duinen en bossen of lekker uitwaaien op het strand. En wat dacht je van wad lopen. Lekker wegzakken in wier, zout en nat zand. Je komt onderweg een verscheidenheid aan dieren tegen die op het wad leven. Een ware ontdekkingstocht. Stoer is ook een excursie met een reusachtige vrachtwagen. Je rijdt langs een 8 kilometer lang militair oefenterrein.

Evenementen op Vlieland

Eigenlijk zijn er het hele jaar door genoeg evenementen waarvoor je naar Vlieland kunt komen. Er worden regelmatig vuurtoren bezichtigingen georganiseerd. Of voel je lekker in balans met een Yogaweekend, waarbij je verschillende oefeningen op het strand uitvoert. Eén van de grotere evenementen op het eiland is toch wel de Horizontoer. In een 10 daagse zomers festival komen cultuur, muziek, theater en de eilanden samen! Optredens van meer dan 100 artiesten en straatoptredens. Gezelligheid voor jong én oud.

Culinair Vlieland

Lekker eten op Vlieland? Op het strand vind je strandpaviljoen ’t Badhuys waar je terecht kunt voor een lunch, maar ook ’s avonds aan kunt schuiven voor een uitgebreid diner. Aan de andere kant van het eiland, in het vissersdorpje, zijn ook genoeg andere gezellige restaurants en eetcafé’s. Of je nou wilt ontbijten, lunchen of dineren. Sommige hebben bovendien een prachtig uitzicht over de zee, wat het natuurlijk extra bijzonder maakt.

Overnachten op Vlieland

Een weekendje, midweek of vakantie naar dit autovrije eiland? Er zijn volop overnachtingsmogelijkheden. Je kunt kiezen om te verblijven op een camping, maar er zijn ook tal van hotels, bed & breakfasts en kampeerboerderijen. Schoolreisje?s ook hiervoor biedt Vlieland genoeg plekken om te overnachten. Eigenlijk is het maar net wat jij zoekt! Vanuit je overnachtingsplek op Vlieland loop, of fiets, je zo de duinen of bossen in. Een geweldige ervaring en een must voor de natuurliefhebber.

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.