Bewandel de mooiste routes in Friesland

Bekijk, plan, print jouw routes en ga op pad!

Wandelen in Friesland


Wanneer je aan Friesland denkt, denk je misschien niet direct aan wandelen. Toch heeft Friesland op het gebied van wandelen genoeg te bieden. De uitgestrekte natuur, bossen, wadden en wateren bieden vele mogelijkheden voor jou om eropuit te trekken.

Wandelroutes in Friesland

Friesland staat bekend om haar veelzijdige landschap. Naast het vele water wat de provincie kenmerkt zijn er ook prachtige bossen, open vlaktes en gezellige dorpjes. Wij hebben alle wandelroutes voor je op een rij. Zo hoef je niks meer te missen wanneer je in Friesland bent! Maak je graag veel kilometers? We hebben naast routes van 5 kilometer ook routes van 16 en zelfs 40 kilometer. Je kunt er voor kiezen om door de bossen, langs het water of van dorp naar dorp te lopen, maar ook van stad naar wad is een route waarbij je Friesland echt leert kennen. Heb je bijvoorbeeld altijd al eens het natuurgebied de Alde Feanen willen ontdekken met de vele vogels en verscheidenheid in bomen en planten? Of toch liever de gezellige stad Dokkum? Met meer dan 50 wandelroutes door Friesland kun je echt een route kiezen die bij je past.

Activiteiten tijdens het wandelen

Onderweg zijn er bovendien genoeg activiteiten en bezienswaardigheden. In Terherne kun je de familie Klinkhamer ontmoeten in het Kameleondorp. In Leeuwarden een bezoek brengen aan Aqua Zoo, hèt park voor waterdieren. Ook het op de Werelderfgoedlijst (UNESCO) geplaatste Ir. Woudagemaal in Lemmer mag niet ontbreken in je wandeling. Heb je na de wandeling zin in een etentje in de buurt of zoek je liever gelijk een hotel op? Er zijn vele mogelijkheden langs de wandelroutes op het gebied van slapen en dineren.

Evenementen voor wandelen in Friesland

Ben je een fervent wandelaar? Dan mag je de Friese wandelevenementen ook zeker niet missen. Het gehele jaar door worden er evenementen georganiseerd waaraan je kunt deelnemen. Tijdens het paasweekend kun je in de omgeving van Nij Beets verschillende afstanden afleggen tijdens de Damshus wandeltochten. In de omgeving van Terherne kun je in het voorjaar deelnemen aan de 14 van Kameleondorp Terherne. Naast het afleggen van 14 kilometer zijn er onderweg ook 14 activiteiten, en dit allemaal in de avonduren.

Bekijk alle wandelroutes

Friesland is veelzijdig en voor iedereen! Op het gebied van wandelen zijn er vele mogelijkheden, van het bos tot de stad en van de wadden tot het water. Je kunt zelf bepalen wat het beste bij jou past. Wil je bijvoorbeeld jouw wandeling aanvullen met een overnachting, diner of activiteit? Wij laten je graag zien wat er in de buurt te doen is en welke wandelroutes geschikt zijn. Zo leer je Friesland echt kennen en hoef je niks te missen!

Pagina delen:  


Friesland.nl Nieuwsbrief


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates over Friesland.nl!

Kaart filters Met behulp van deze filters kunt je je selectie op de kaart verfijnen.
  Soort resultaat:

Locatie filters
  Locatie categorie:
  Locatie subcategorie:

Evenement filters
  Soort evenement:

Route filters
  Soort route:
  Route lengte:

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.