Kom jij langs in Wolvega?

Ontdek deze plaats in Weststellingwerf

Kom jij langs in Wolvega?


Ontdek deze plaats in de gemeente Weststellingwerf! Gelegen in een prachtige omgeving met veel natuur en activiteiten langs bijvoorbeeld rivier De Linde.

De plaats

Wolvega is de hoofdstad van de gemeente Weststellingwerf. Met meer dan 12.500 inwoners is het de grootste plaats van de gemeente. Wolvega ligt in een landelijke omgeving en in de buurt van de plaats zijn dan ook veel agrarische bedrijven.

Bezienswaardigheden in Wolvega

In en rondom Wolvega zijn prachtige bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld naar Huize Lindenoord, waar onder andere beroemde Grietman Willem van Haren heeft gewoond. Een bekende stins in Wolvega was de Lycklama State, maar deze is inmiddels afgebroken. Wel komt deze naam nog bij veel andere gebouwen voor in Wolvega. In Wolvega is nog wel altijd een erg bekende molen te vinden. Korenmolen Windlust is maar liefst 27 meter hoog en er wordt nog altijd koren gemalen. In de buurt van Wolvega vind je de Driewegsluis. Een prachtige plek om de Rottige Meenthe te bewonderen. In de omgeving is mooie natuur te vinden waarbij rivier De Linde het hoogtepunt is. Dit kronkelende riviertje is geweldig om te zien terwijl je een fietstocht of wandeltocht maakt.

Activiteiten in Wolvega

Wil je iets doen in of rondom Wolvega? Er is van alles te beleven. In de omgeving kun je prachtig varen, maar ook kanoën kan erg goed in de omgeving van de plaats. In Wolvega is ook veel mogelijk op het gebied van sport. Er zijn veel sportclubs in de plaats en ook veel mogelijkheden waar je kunt gaan sporten. Ga bijvoorbeeld een gezellig avondje bowlen in Wolvega. Wist je dat één van de bekendste drafbanen van Nederland in Wolvega is? Op het Victoria Park zijn vaak paardenraces die ontzettend spannend zijn. Daarnaast kun je hier genieten van mooie arrangementen waarbij je een avond races kijken, kunt combineren met heerlijk eten. Ook ben je in Wolvega zeer dichtbij Heerenveen en hier kun je bijvoorbeeld het Abe Lenstra Stadion bekijken. Gek op winkelen? Dan kun je in Heerenveen je hart ophalen. In de omgeving van Wolvega kun je trouwens prima terecht met een groep, om bijvoorbeeld een activiteit als paintballen te doen.

Overnachten in Wolvega

Wil je overnachten in Wolvega? Vanuit Wolvega kun je gemakkelijk naar bijvoorbeeld Thialf in Heerenveen. Een uitstekende locatie om tijdens schaatsevenementen te overnachten. Ook de schaatsers die deelnemen aan belangrijke wedstrijden in Thialf overnachten hier vaak. In Wolvega vind je een Van der Valk Hotel dichtbij de snelweg. Je kunt vanaf hier gemakkelijk je weg vervolgen naar een plaats in de omgeving. In de buurt van Wolvega zijn verschillende B&B’s te vinden en vanuit deze accommodaties kun je gemakkelijk de prachtige omgeving per fiets ontdekken. In de omgeving van Wolvega vind je ook enkele minicampings waar je gemakkelijk een aantal nachten kunt verblijven.

Evenementen in Wolvega

Het hele jaar door is er in Wolvega (en in de buurt) veel te doen voor mensen van alle leeftijden. Joure ligt in de buurt, met zomers natuurlijk de Friese Ballonfeesten. Ben je een liefhebber van paarden en paardenraces? Op het Victoria Park worden de meest spannende paardenraces gehouden en er zijn ook jaarlijks terugkerende races die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken. Ga bijvoorbeeld eens naar de Frisian Ascot Day of naar de Prijs Der Giganten. Ieder jaar wordt in Wolvega het Linde festival gehouden. Dit evenement trekt jaarlijks duizenden mensen naar Wolvega. Een lang weekend vol met braderieën en gezellige feesten! De zaterdagavond van dit festival staat in het teken van fantastische optredens.

Bekijk het aanbod voor overnachten

Pagina delen: