Waarom je de Friese Wouden zeker moet bezoeken:


Natuurlijke Friese Wouden

Gelegen tussen drie Nationale parken vind je in Zuidoost Friesland een ‘besloten’ landschap met bossen, boomwallen, beekdalen, heide- en veengebieden. In het oude cultuurlandschap herken je duidelijk de geschiedenis van de vervening, de wijkenstructuur en de waterlinies. Je kunt hier eindeloos dwalen van zandverstuiving naar moeras.


Ontdek actief de regio

De Friese Wouden nodigen uit voor een inspirerende zwerftocht. Er liggen kilometers fiets- en wandelroutes voor je klaar en je kunt varen op de Turfroute. Wil je meer uitdagend de omgeving ontdekken, dan kun je boomtoppen beklimmen, kilometers mountainbiken, of paardrijden door de velden. En wat dacht je van een kanotocht door de bossen. Het kan allemaal.


Er op uit met het hele gezin

Genieten in de Friese Wouden, dat doe je natuurlijk  het liefst met je hele gezin. Gelukkig zijn er tal van activiteiten die leuk zijn voor jong en oud, en passen bij de wensen van je kind. Lekker wandelen of fietsen gecombineerd met leuke activiteiten in de regio, lokale evenementen bezoeken of naar een zwembad, ontdek de mogelijkheden.


Wat u zoal kunt doen in onze regio


Klik op een link om meer informatie te krijgen van alle mogelijkheden binnen deze Friesland regio!

Blijf op de hoogte


Blijf up-to-date van alles omtrent onze regio door ons te volgen op sociale media! Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste evenementen en de beste arrangementen en acties in Friesland.

Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.