Spelen in de natuur


Als ouders genieten van de natuur, terwijl de kinderen zich prima vermaken. Er zijn tal van manieren om de Friese natuur spelenderwijs te ontdekken of de lekkere wandeltocht af te sluiten met een leuke activiteit voor de kinderen.


Bezoekerscentrum Nationaal Park Alde Feanen

 Doe- en beleeftuin

In de Doe- en beleeftuin bij het bezoekerscentrum kunnen kinderen lekker spelen en ontdekken, terwijl ouders en begeleiders rustig genieten van de omgeving.

Rugzakroutes & survival pad

Bij de balie van het bezoekerscentrum kunnen gezinnen met kinderen van 4 t/m 14 jaar een rugzak met onderzoeksmateriaal en een opdrachtenboekje ophalen.

Jeugdmiddagen met de boswachter

Het bezoekerscentrum organiseert het hele jaar door op woensdagmiddag en in de schoolvakanties actieve natuuractiviteiten voor de jeugd.

Meer informatie


Speelbos Sparjebird

Kliederen met water bij de waterpomp, hink-stap-sprong over boomstammen, drie verschillende touwbruggen en een echte klimboom. Dat vind je allemaal in Speelbos Sparjebird.

Meer informatie


Het Klimbos

Hét Klimbos van Friesland is natuurlijk Klimbos Appelscha! Ons Klimbos is gelegen aan de voet van het Nationale Park het Drents-Friese Wold. Er hangen maar liefst 35 hindernissen, inclusief tokkelbanen tussen de boomtoppen van Appelscha. De hoogte varieert van 3 tot 12 meter. Durf jij het aan?

Meer informatie


Uitkijktorens

Aeckingerzand

De uitkijktoren in het Aekingerzand van Staatsbosbeheer is zowel te fiets als te voet te bereiken. Op een hoog punt gelegen kan met vanaf dit punt een groot deel van het grootse stuifzandgebied overzien, en het natuurontwikkelingsgebied van het beekdal van de Vledder Aa.

Bakkeveen

Na het wandelen, nog even de uitkijktoren beklimmen, om vanaf grote hoogte het Mandeflild van Bakkeveen te bekijken en vogels te spotten.


Doolhofspeeltuin Bakkeveen

Uniek is de traditionele doolhofspeeltuin, waarbij de kinderen zelf in actie moeten komen om de toestellen (schommels, wippen, kabelbaan, familieschommel, etc.) te laten bewegen. En niet te vergeten de verschillende doolhoven, waar je heerlijk doorheen kan rennen en het een hele klus is om de uitgang te vinden. Een setje schone kleren is geen overbodige luxe, tenminste als je de evenwichtsbalk, het slingertouw, de loopbrug, etc. niet helemaal kunt bedwingen over onze waterpartijen! De doolhofspeeltuin is uitermate geschikt voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen hun hart op halen… jeugdsentiment, alom!

Meer informatie


Buitencentrum Drents-Friese Wold

Kabouterpad

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Drents Friese Wold en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar

Dierenvriendjespad

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in het Drents-Friese Wold en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7.

Hulpboswachter bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

Ben jij uit het goede boswachterhout gesneden? Een echte natuurvriend? Een boswachter in spe? Dan kan Boswachter Bart van Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold jouw hulp gebruiken! De Hulpboswachter is een ruige tocht voor stoere jongens en meiden.

Blotevoetenpad

Loop lekker op je blote voeten op het Blotevoetenpad bij het Drents-Friese Wold en voel de natuur tussen je tenen. Een prikkelende wandeling voor je voeten!

Meer informatie


Maisdoolhof D’Elf Ieken

Elk jaar maakt de broer een nieuwe route en speurtocht in de mais. In het midden van het maisdoolhof staat een uitkijktoren die uitzicht biedt over het hele doolhof.

Meer informatie


Recreatiestrand De Leijen

Een leuk speelstrand met recreatieve voorzieningen zoals een laarzenpad, een verhard wandelpad, een uitkijkpunt en speeltoestellen.

Meer informatie

________________________________________________________________________________

Kinderboerderij/Natuur- en Milieucentrum De Naturij

De Naturij betekent een superleuk dagje uit voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Er zijn allerlei soorten dieren, van knuffelige konijnen, geiten en pony’s tot best wel enge spinnen en slangen! Er is een grote speeltuin, een verkeerstuin en voor slecht weer ook een binnenspeelhal.

Meer informatie

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.