Musea


Bewonder de Friese schatten in de tientallen musea die de regio rijk is. Zowel jong als oud vermaakt zich hier prima. Of je nu houdt van hedendaagse kunst, oude ambachten of van oude molens houdt: je komt tijd te kort om alles te bewonderen.


Museum Drachten

Museum Dr8888 is één van de meest toonaangevende musea voor moderne kunst in Noord-Nederland en heeft een bijzondere (inter)nationale collectie.

Meer informatie

Heerenveen Museum

In hartje centrum van Heerenveen, ligt het Heerenveen Museum. Aan de hand van archeologische vondsten, zeldzame historische objecten en indrukwekkende kunst

Meer informatie

Nationaal Vlechtmuseum

Midden in het vlechtdorp Noordwolde ligt het Nationaal Vlechtmuseum. Een gastvrij, eigentijds museum waar het vlechten, een van de oudste ambachten ter wereld, centraal staat.

Meer informatie

Museum Belvédère

In Heerenveen vind je het Museum Belvédère. Dit museum is in 2009 officieel opgenomen in het Nederlands Museumregister en toont twintigste eeuwse en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland in directe relatie tot beeldende kunst uit Nederland en Vlaanderen

Meer infomatie

Museum Oold Ark

Museum Oold Ark te Makkinga, een kijkje in een tijd zonder machines, waar alles nog met handgereedschap gedaan werd en een korenmolen in bedrijf.

Meer informatie

Openluchtmuseum It Damshûs

Voor wie meer wil weten over de oorsprong van het gebied is It Damshus echt een aanrader! Het museum laat de bezoekers op een levendige en actieve manier ervaren hoe laagveenturf werd gemaakt en hoe de veenarbeiders leefden en werkten in de periode van 1863 tot ca. 1920.

Meer informatie

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.