Wandelen


Ontdek het rijke boslandschap, de Friese Waterlinie, of de moerassen in de Grote Veenpolder. Ruim 1200 kilometer wandelknooppunten-netwerk ligt voor u klaar, dus trek de wandelschoenen aan en je kunt urenlang dolen en genieten van de stilte en de rust. Een tip: het Friese Wouden pad. Dit loopt van Lauwersoog tot aan Steenwijk in Noordoost Overijssel. Onderweg loopt je door de Nationale Parken Lauwersmeer, Drents-Friese Wold, Weerribben-Wieden en het Nationaal Landschap De Noardelike Fryske Wâlden. De echte wandelliefhebbers weten het vast al: Nederland heeft er sinds 18 jaar weer een nieuw Lange-Afstand-Wandelpad bij, het Groot-Frieslandpad. Dit prachtige 362 km lange pad loopt van Bergen aan Zee naar Leer in Duitsland, dus ook dwars door de Friese Wouden . Met dit bijzondere wandelpad keert u terug in de tijd, toen de Zuiderzee nog niet bestond en Friesland en Noord-Holland één geheel vormden. De streek die nu West-Friesland heet, lag destijds écht in het westen van Friesland. Het pad is nog maar nauwelijks af of het is al genomineerd voor de titel 'Wandelroute van het jaar 2017'!

Bossen
Bossen

heide Heide

fochtelooerveen Veen

lendevallei klein Beekdallandschap

drents-friese-wold-heide-aekingerzand Zandverstuivingen

pingoruines_Duurswoudster_Heide_foto Pingoruïnes

Pagina delen:  


Ontvang jij de nieuwsbrief van Friesland al?

Meld je aan en ontvang iedere maand onze nieuwsbrief met de leukste evenementen in Friesland, aantrekkelijke arrangementen en leuke nieuwtjes over de provincie.

Zoeken op Friesland.nl

De lekkerste Friese cookies

Friesland.nl maakt gebruik van cookies om goed te kunnen functioneren. Door gebruik te blijven maken van onze website, of door deze melding te sluiten, geef je aan hier akkoord mee te gaan.